Peste cat timp vei putea conduce, dupa ce ai baut? Aplicatia ZeroLaMie!

Este o intrebare care ne macina de fiecara data cand “gustam” ceva (gen 2 beri in 2 ore). Teoretic, nu suntem asa ametiti incat sa fie evident ca nu trebuie sa ne urcam la volan, nici macar peste alte 2 ore. Practic, riscurile sunt mari, atat in ceea ce priveste siguranta (noastra sau a altora), cat si aspectul legal. Nimeni nu vrea permisul suspendat pe 3 luni si un dosar penal pentru doua beri!

Si mai e o chestie. Romanii chiar nu stiu cand sa se opreasca. Ba chiar multi habar n-au care este limita alcoolemiei la volan in Romania.

Romanii au propriile metode de a scapa repede de alcoolul din sange!

Alcooltest Peste cat timp vei putea conduce, dupa ce ai baut? Aplicatia ZeroLaMie!Probabil nu le-am inventat noi, dar cred ca romanii au ramas printre ultimii care mai cred cu tarie in celebrele mituri urbane despre pacalirea etilotestului. Desi acestea au fost “desfiintate” intre timp, mult cred ca daca aplica aceste metode au sanse sa scape de controlul politiei.

Desigur, afla ca respectivele chestii nu merg abia dupa ce devin fericitii proprietari ai unui dosar penal si se roaga apoi la toate bisericile din cale sa primeasca NUP.

Si totusi, cand poti conduce dupa ce ai baut?

Beer1 Peste cat timp vei putea conduce, dupa ce ai baut? Aplicatia ZeroLaMie!Exista o metoda de a calcula cam cand ai fi apt sa urci la volan fara riscuri, iar Ursus Breweries a pus parametrii intr-un formular foarte simplu de utilizat. Il gasiti aici si se numeste ZeroLaMie. Tineti cont de faptul ca rezultatul este unul orientativ, folosind date exacte, nu si variabile specifice fiecaruia (cum tolereaza organismul alcoolul, daca si cand ai mancat, etc.).

De asemenea, aplicatia ZeroLaMie poate fi acum accesata si de pe mobil, dar si prin SMS. Pentru ca esti poate intr-un Pub si nu ai computerul la tine.

Aplicatia ZeroLaMie Peste cat timp vei putea conduce, dupa ce ai baut? Aplicatia ZeroLaMie!Prin SMS este foarte simplu si ai nevoie de doua SMS-uri, al caror cost este de 0,30 euro + TVA. Prima data trebuie sa trimiti la numarul 1267 un mesaj in care sa scrii “Zero la Mie, anul nasterii”, iar apoi vei primi un mesaj care te ajuta sa introduci corect datele (sex (f/b), greutate (in kg), ml de alcool consumat, tip de alcool (bere, vin, spirtoase), timpul in care ai consumat acea cantitate de alcool (in ore)) dupa care aplicatia ZeroLaMie va face aprecierea. Adica, al doilea mesaj pe care-l vei trimite va arata cam asa: b, 75, 1000, bere, 2. Vei primi apoi un mesaj in care ti se va spune care este timpul minim pentru eliminarea alcoolului din sange.

Eu as zice sa folosim aplicatia ZeroLaMie cand avem dileme, dar sa nu credem ca rezultatul este unul absolut corect si mai trecem putin si prin filtrul ratiunii. Indiferent in cat timp spune aplicatia asta ca se elimina alcoolul din sange, e mai bine sa nu riscam.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.