Peugeot pregateste un nou crossover – SXC Concept

Peugeot n-a avut deloc pana acum treaba cu SUV-urile. Pur si simplu nu si-au dat interesul. Sigur, au un SUV in gama, modelul 4007, dar este o prezenta atat de discreta, incat il tin in productie doar pentru imagine.

Ideea este insa ca Peugeot n-a abandonat ideea unui SUV. De fapt, nu mai vor SUV-uri, ci crossovere SUV, adica niste modele gen SUV urban. Cum este Ford Kuga, de exemplu.

Iata si prima miscare a celor de la Peugeot catre un astfel de model. Se numeste SXC Concept si va fi prezentat la Shanghai. Nu arata deloc rau, spun eu, mai ales ca francezii au avut inspiratia sa renunte la grula aceea uriasa pe care o prezentau obsesiv pe modelele de pana acum.

Peugeot SXC Concept art1 Peugeot pregateste un nou crossover   SXC Concept

SXC Concept chiar arata dinamic, reuseste sa fie deosebit in mare parte datorita farurilor foarte ingustie, gen fasie. Interesante sunt si usile, cu cele spate avand deschidere in oglinda. Normal, vorbim despre un concept, aceste elemente (farurile si deschiderea portierelor) n-au nici o sansa sa ajunga pe o versiune de serie.

Peugeot SXC Concept art2 Peugeot pregateste un nou crossover   SXC Concept

Partea tehnica suna chiar mai bine decat arata conceptul. Puntea fata este antrenata de motorul de 1,6 litri THP, care ofera 218 CP si 280 NM (300 Nm cu overboost), in vreme ce puntea spate este antrenata de un motor electric care produce 95 CP. In acest fel, Peugeot SXC are la dispozitie un total de 313 CP si dispune de tractiune integrala (sistemul se numeste Hybrid4).

Consumul mediu al masinii este de 5,8 litri/100 km, dar SXC Concept poate rula si dooar pe baza motorului electric, autonomia in acest caz fiind de maxim 12,5 km.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.