Scuter electric de la Volkswagen. e-Scooter Concept

Mai tineti minte ce spuneam despre modalitatile ieftine de transport? Am pomenit scuterele si motocicletele si chiar cred ca tot mai multi oameni vor recurge la aceste modalitati de transport, mai ieftine si care rezolva atat problema parcarii cat si a aglomeratiei.

Veti vedea, o sa le folosim (la scara mare) inainte de a cumpara masini electrice. In Romania.

Inchipuiti-va insa cam cum este traficul in Shanghai. Tara cu 65.000 km de autostrada, cu unele absolut pustii, dar cu metropole atat de aglomerate incat vanzarile de scutere electrice se ridica la 20 milioane anual! Va imaginati cifra asta?! Scutere electrice!

Volkswagen e Scooter art1 Scuter electric de la Volkswagen. e Scooter Concept

Pe langa Beetle, VW a mai avut o premiera foarte interesanta la Shanghai. Un scuter electric numit, simplu, e-Scooter. Nu sunt primii, Mini si smart au aratat deja niste oncepte in directia asta. Modelul celor de la Volkswagen, arata destul de futurist, dar si simplu pentru un scuter. e-Scooter doar 20 kg (nu trebuie sa ia cine stie ce forta ca sa-l ridici) si vine cu performante chiar bune.

Autonomia este de 40 km, iar viteza maxima ajunge la 50 km/h,  bine pentru un scuter, dar nu asta imi place cel mai mult. Ideea este ca bateria lui e-Scooter este atat de mica si de usoara incat poate fi scoasa si carata usor in casa, la incarcat! Deci nu trebuie sa stai la casa ca sa-ti incarci scuterul, nu trebuie sa te duci neaparat la centrele speciale (cand se vor construi…). Poti lua foarte bine bateria in casa/la birou si s-o ai gata incarcata in cateva ore. Asa da!

Anul viitor, Volkswagen vrea sa organizeze teste cu e-Scooter in orasele aglomerate din China, unde l-ar putea vinde cu circa 1.000 de dolari, in conditiile in care pretul mediu al unui scuter electric in China este de 500 de dolari.

sursa: Autocar

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.