Zagato TZ3 Stradale – Alfa Romeo cu cea mai bruta tehnica americana

Celebrul carosier italian Zagato mai face o propunere celor de la Alfa Romeo. De fapt, este inca un mod de a celebra istoria de 100 de ani a marcii Alfa Romeo, dar e unul deosebit, care combina doua aspecte aflate, aparent, intr-o totala contracontradictie.

Ceea ce vedeti este creatia celor de la Zagato si se numeste TZ3 Stradale. Carosierul italian a desenat o Alfa Romeo sub carei caroserie se ascunde cea mai performanta versiune a modelului american Viper si anume Dodge Viper ACR. Desigur, combinatia nu este una chiar intamplatoare, oricat ar fi ea de contrastanta – grupul Fiat, din care face parte Alfa Romeo detine (sa spunem asa) gigantul american Chrysler, sub care activeaza Dodge.

Zagato TZ3 Corsa si TZ3 Stradale art Zagato TZ3 Stradale   Alfa Romeo cu cea mai bruta tehnica americana

Asadar, o frumusete tipica Alfa Romeo la suprafata si brutalitatea tehnologiei americane deloc complicate. Va imaginati ca aceasta Alfa neoficiala are sub capota un motor V10 de 8,4 litri si 600 CP??

Zagato TZ3 Stradale va fi produs in 9 exemplare si vine dupa un alt model, TZ3 Corsa (o Alfa Romeo 8C Competizione recarosata) care a fost produs pentru un colectionar.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.