Alte 6 modele noi de 5 stele

EuroNCAP a venit astazi cu rezultatele la testele de siguranta pentru alte 6 noi modele. Si, asa cum e de asteptat, cam toate masinile noi au 5 stele. De fapt, trebuie sa aiba 5 stele. Altfel, pleaca la drum cu o lovitura in imagine.

Ciudat cum, in destul de putini ani, rezultatele la crash test au inceput sa conteze chiar mult, nu? Adica, cred ca sunt foarte putini oameni care cumpara o masina noua si nu s eintereseaza de nivelul de siguranta. Bineinteles, unii prefera sigurata data de masa si inaltimea SUV-urilor, altii cauta insistent cele 5 stele ale berlinelor.

Cele 6 noi modele testate de EuroNCAP, care au obtinut 5 stele sunt: Citroen DS4, Ford Focus, Lexus CT200h, Nissan Leaf, Peugeot 508, Volvo V60.

Nissan Leaf Crash test Alte 6 modele noi de 5 stele

Ati remarcat, nu? Nissan Leaf, chiar daca nu este primul model electric testat e EuroNCAP, este primul model de acest gen care obtine calificativul maxim – 5 stele. Asta arata ca diferentele de structura, adica pozitionarea bateriilor sub scaunbele spate nu influenteza negativ siguranta in caz de impact.

Rezultate bune, dar am mai spus, asteptate. Nimeni (dintre producatorii cu pretentii) nu mai are voie acum sa obtina mai putin de 5 stele.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.