Asa arata parbrizul viitorului!

In marea lor majoritate, masinile pe care le avem toti prin fata blocului sunt unele al caror parbriz este o bucata de sticla. Ma rog, un geam special, care sa nu te raneasca in cazul in care se sparge si cam atat.

Desigur, pentru cei cu bani mai multi, exista niste modele (premium) care ofera ceea ce numim Head-up display. Adica o proiectie intr-o anumita zona a parbrizului a catorva infomatii esentiale: viteza, turatie, treapta de viteza si indicatii sistemului de navigatie. Cum am spus, este o proiectie care se vede chiar in raza privirii, iar marele avantaj este ca nu trebuie sa-ti iei ochii de la drum pentru a vedea aceste informatii.

Ei bine, e logic ca acesta sa fie viitorul, nu? Iata cum isi inchipuie cei de la AutoGlass parbrizul anului 2020. Un fel de ecran pe care poti vedea mult mai multe informatii. De fapt, cam toate informatiile, zona inferioara fiind transformata in plansa de bord. Astfel, poti urmari viteza, turatia, informatii despre transmisie, nivelul combustibilului etc. Ba chiar si avertismente despre camerele radar si informatii despre obiectivele turistice. Plus avertismente legate de siguranta, cum ar fi aparitia (prea aproape) unui pieton.

Iata si o demonstratie… V-ar placea genul asta de parbriz?

via Autoblog

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.