Cea mai rapida masina electrica pe Nurburgring [VIDEO]

Peugeot chiar nu este genul de constructor care sa aiba cine stie ce treaba cu celebrul circuit german Nurburgring. Ei nu fac masini care se preteaza pilotajului pe circuit.. poate doar cu  exceptia lui 308 GTi si a coupe-ului RCZ. In rest, nu prea iti vine sa duci un 508 pe Nurburgring, nu?

Tocmai din aceasta cauza suprinde reusita lor, adica recordul lor pe Nurburgring, obtinut nu cu o masina de serie, ci cu un concept. Unul electric chiar! Este vorba de conceptul Peugeot EX1, care a reusit sa obtina cel mai bun timp pe Nurburgring pentru o masina electrica. Nu ca ar fi avut cine stie ce competitie, deocamdata sunt extrem de rare “turele” pe acest circuit cu masini electrice.

Peugeot EX1 pe Nurburgring Cea mai rapida masina electrica pe Nurburgring [VIDEO]

Sa spunem insa ca Peugeot EX1 s-a descurcat mai bine de Mini E, iar timpul este unul foarte bun pentru o masina electrica. Oricum, eu ma mir ca n-a ramas in pana de curent pe circuitul lung de aproape 21 km. Timpul stabilit de conceptul francez este de 9 minute si 1,338 secunde, viteza medie fiind de 138 km/h. Mai mult, aceste valori au fost atinse in conditiile in care vremea n-a fost deloc favorabila, spun francezii.

Peugeot EX1 pe Nurburgring 2 Cea mai rapida masina electrica pe Nurburgring [VIDEO]

Peugeot EX1 a fost special conceput de francezi pentru a testa dinamica propulsiei electrice. Masina, absolut neconventionala (are mai putin de un metru inaltime!!) dispune de cate un motor electric pe fiecare punte, avand astfel tractiune integrala si o putere maxima combinata de 340 CP.

Apropo de video, vedeti ce ciudat e fluieratul ala discret?! Orice masina “normala” ar fi facut ca toti dracii cu motorul turat la limita, dar aici nu avem decat sunetul ala ciudat, de motor electric!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.