Citroen C3 Picasso, rechemat pentru ca… pasagerul poate frana!

Este, clar, cel mai ciudat si oarecum haios motiv de rechemare in service de care am auzit vreodata. Desigur, poate fi si periculos, asa ca este tratat cu toata seriozitatea.

Citroen a rechemat in service circa 20.000 de modele C3 Picasso vandute in Marea Britanie, din cauza acestei probleme, pasagerul poate frana fara sa-si dea seama. Asadar, rechemarea vizeaza doar modelele Citroen C3 Picasso cu volan pe dreapta.

Aceasta si este problema, se pare ca la conversia postului de conducere pe partea dreapta, sistemul de franare ramane al lui Citroen C3 Picasso in mare parte in stanga, acesta fiind doar adaptat actionarii din dreapta. Pasagerul poate actiona franele daca apasa puternic in podea, in locul unde au ramas mecanismele sistemului de franare.

Citroen C3 Picasso Citroen C3 Picasso, rechemat pentru ca... pasagerul poate frana!

Sincer, eu nu-mi inchipui pe ce ai putea apasa acolo in asa fel incat sa franeze, dar se intampla, nu e gluma. Rechemarea in service presupune izolarea zonei sensibile cu o placa metalica, astfel incat pasagerul sa nu mai actioneze franele, indiferent unde si cat de tare ar apasa.

Cum s-a aflat despre aceasta problema

Citroen C3 Picasso 2 Citroen C3 Picasso, rechemat pentru ca... pasagerul poate frana!O companie care detine o flota de 3 exemplare Citroen C3 Picasso a povestit realizatorilor unei emisiuni britanice cum un sofer al companiei sa trezit cu masina franand pana la oprire, pe autostrada, de la circa 110 km/h. S-au testat si alte modele C3 Picasso noi si s-a decoperit aceeasi problema. Cei de la Citroen au anuntat rechemarea, desi spun ca nu s-a primit nici o plangere de la clienti pe aceasta tema.

via Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.