Dacia Duster “No limit” – Poze superbe si date complete!

Sunt aproape sigur ca acesta va fi cel mai puternic model Dacia Duster creat vreodata. Nu-mi imaginez cine  si de ce ar monta un motor mai puternic.

Este vorba de modelul Dacia Duster care va participa la celebra cursa americana de la Pikes Peak. V-am mai spus despre el, dar atunci aveam doar poze din tunelul de vant. Astazi, Dacia a publicat un nou set de poze cu masina, poze frumoase, dar si mai important este ca ne spune excat care sunt caracteristicile masinii si mai ales ale motorului.

In primul rand, numele de scena al masinii este Dacia Duster “No limit”. Simplu si bine ales, pentru ca masina asta chiar nu prea are limite.

Dacia Duster Pikes Peak No limit art1 Dacia Duster No limit   Poze superbe si date complete!

Dacia Duster cu motor de Nissan GT-R!

Propulsorul masinii, montat – asa cum vedeti – central, provinde de la celebrul Nissan GT-R. Este pregatit de cei dela Sodemo, pe baza blocului motor al supercarului nipon (V6 de 3,8 litri, biturbo) si produce 850 CP/7.000 rpm si 900 Nm/5.000 rpm. Cutia de viteze este secventiala, cu 6 trepte. Masina are o greutate de 950 kg (caroseria e din fibra de carbon), cam cea a unui Logan.

Dacia Duster “No limit” participa la cursa Pikes Peak la categoria “Unlimited”. Adica inginerii au putut face exact de vor, la acesta categorie nu exista reglementari legate de greutate, aerodinamica, putere, cilindree, transmisie si pneuri. Tocmai din aceasta cauza vedem acel imens eleron care nu ar fi acceptat in nici o alta competitie.

Dacia Duster Pikes Peak No limit art2 Dacia Duster No limit   Poze superbe si date complete!

Cursa Pikes Peak (Colorado) va avea loc peste exact o luna (26 iunie), iar Dacia isi propune s-o castige, cu Jean-Philippe Dayraut, triplul invingator al Trofeului Andros, o alta competitie in care Dacia Duster a participat si a iesit pe locul 2, cu Alain Prost la volan.

Celebra cursa americana are o altitudine de pornire de 2.860 metri, cea de sosire fiind de 4.300 metri. Asta inseamna o diferenta de nivel de 1.440 metri pe parcursul a 20 kilometri.

Abia astept cursa!!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.