Dacia Duster Pikes Peak – Iata cel mai “rau” Duster!

Gata, s-a terminat asteptarea. Dacia a prezentat primele poze reale cu cea mai “nebuna” versiunea a modelului Duster. Cea pregatita pentru cursa de la Pikes Peak (SUA). Va amintiti ca Dacia a mai spus despre aceasta versiune extrema Duster, dar atunci ne-au arata doar un desen.

Acum avem insa primele poze reale cu masina de concurs, fotografiata in timpul unor teste in tunelul aerodinamic. Si vedeti ca arata… impresionant. Un eleron gigant (absolut imens!), caracteristic modelelor care participa la acesta cursa. Plus un difuzor de aer brut, tot foarte mare, dar si o buza de spoiler cat un bar mai mic.

Dacia Duster Pikes Peak art Dacia Duster Pikes Peak   Iata cel mai rau Duster!

Arata incredibil de agresiv si chiar este. Motorul este un V6 de 3,6 litri de la Nissan, care produce in jur de 850 CP. Stiu ca o sa va intrebati cum se poate obtine atata putere din 3,5 litri. Well, motorul asta e facut sa reziste doar acestei curse. Iar pentru cursa de la Pikes Peak e nevoie de cat mai mult putere. Practic, e vorba de “viteza in coasta” ca sa spun asa, un traseu de 19,99 km pe parcursul caruia se urca 1,439 de metri.

Dacia Duster Pikes Peak art2 Dacia Duster Pikes Peak   Iata cel mai rau Duster!

Pilot va fi Jean-Philippe Dayraut cel care a castigat in ultimii 3  ani trofeul Andros. In ultimii 2 ani l-a batut chiar pe Alain Prost, aflat la volanul Dacie Duster de 350 CP.

Acum pun pariu ca tunerii romani vor fi inspirati de poze si vom vedea niste monstruozitati inutile, cu motoare de 85 CP, pe la saloanele de tuning.

via Dacia

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.