Dacia Duster primeste cel mai puternic motor. 140 CP, doar pentru export

Mai stiti ce-au zis majoritatea romanilor cand a aparut Dacia Duster, nu? Ca e submotorizata, de ce nu se ofera un motor de 140 – 150 CP? Nu-i greu de inteles ca un motor de asemenea putere ar duce la o crestere semnificativa de pret, iar francezii au facut Duster cat mai ieftin si mai rentabil posibil.

Dar iata ca se poate si cu motoare mai mari. Conform ZF, Dacia a confirmat ca a produs cateva exemplare Duster echipate cu motorul pe benzina de 2 litri si 140 CP. Pana acum, cel mai puternic motor din gama Dacia este propulsorul de 1,5 litri dCi si 110 CP (pe Duster), iar cel mai puternic motor pe benzina este cel de 1,6 litri 16v si 105 CP.

Drive test Dacia Duster Dacia Duster primeste cel mai puternic motor. 140 CP, doar pentru export

Noul motor pe benzina al Daciei Duster, de 2 litri si 140 CP, este cel pe care l-am testat recent pe Nissan Qashqai. Si cum pe SUV-ul nipon se descurca chiar bine, Dacia Duster ar trebui sa afiseze performante interesante cu noul motor. Ca sa ne facem o idee, Nissan Qashqai cu acest motor accelereaza de la 0 la 100 km/h in 10,6 secunde si atinge o viteza maxima de 193 km/h, consumul mediu fiind de 8,2 litri/100 km (10,8 litri/100 km urban).

Drive test Dacia Duster 2 Dacia Duster primeste cel mai puternic motor. 140 CP, doar pentru export

Oricum, oficialii Dacia au confirmat ca Duster a primit acest motor, dar este destinat doar exportului. Inca nu se stie caror piete este destinat, dar in mod sigur nu pietei din tara noastra. Eu banuiesc ca, in functie de cerere, ar putea debuta si la noi peste cativa ani, odata cu faceliftul lui Duster.

Deocamdata, doar doua modele Duster echipate cu acest motor au fost exportate, cel mai probabil modele pentru teste pe respectiva piata.

Cum suna? L-ar vrea si romanii oare?? icon smile Dacia Duster primeste cel mai puternic motor. 140 CP, doar pentru export

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.