Delta E-4 Coupe – O noua masina electrica, cam cum ar trebui sa fie

Din cand in cand, rar, apar informatii despre noi modele electrice ale caror caracteristici suna chiar bine. Stiti ca majoritatea acestor masini electrice vin cu autonomie de maxim 160 km, care se dovedeste si mai mica in conditii reale. De-aia nu sunt deloc fan al masinilor electrice si cred sincer ca actualele nu urmaresc decat sa stoarca o gramada de bani de la cei ce pot fi pacaliti cu lipsa consumului de benzina. Desi vor plati mult mai mult, per ansamblu.

Ma rog, ideea este ca a mai aparut una. O masina electrica, sport, care nu pare chiar asa limitata cum sunt majoritatea. Desigur, nu pare pe hartie, din ce spune constructorul, pentru ca nimeni n-a testat-o pana cum in conditii reale. Dar sa ne limitam deocamdata la ce spun cei de la Delta Motorsport. Aceasta companie de consultanta din domeniul ingineriei, cu experienta in motorsport, a facut modelul Delta E-4 Coupe.

Delta E 4 Coupe art11 Delta E 4 Coupe   O noua masina electrica, cam cum ar trebui sa fie

Asadar, Delta E-4 Coupe are propulsie strict electrica, cu doua motoare, fiecare de cate 120 CP, cuplul maxim fiind de 600 Nm. Performantele dinamice sunt foarte bune, 100  km/h fiind atinsi dupa circa 4 secunde. Autonomia este si ea foarte buna, cu 320 km, teoretic.

Britanicii propun doua versiuni, una eco (0 – 100 km/h in 6,5 secunde si 185 km/h viteza maxima) si una sport (0 – 100 km/h in 4 secunde si 240 km/h viteza maxima). Culmea, versiunea sport are o autonomie de 320 km, cea eco fiind limitata la doar 220 km.

Delta E 4 Coupe art12 Delta E 4 Coupe   O noua masina electrica, cam cum ar trebui sa fie

S-a ajuns la aceste valori, tocmai pentru ca britanicii au construit cat s-a putut de usor. Sasiul modelului Delta E-4 Coupe are doar 85 kg, in vreme ce motoarele cantaresc 23 kg.

In mod sigur, masina sau macar platforma tehnica vor intra in productia de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.