Este Dacia Logan o “Legenda pe roti”? O puteti vota!

Ei bine, Dacia Logan mai intra intr-un concurs din care s-ar putea alege cu un titlu pretentios. Automotive News Europe, celebra publicatie despre industria auto organizeaza un concurs numit “Legends on Wheels“, cu ocazia a 125 de ani de ani de la inventarea automobilului.

Acest concurs vrea sa arate cele mai impresionante masini facute de-a lungul timpului, in viziunea publicului. Si vorbim de intreaga perioada, inca de cand masinile au fost inventate, inainte de 1900. Concursul se desfasoara pe categorii, masinile fiind grupate pe fiecare deceniu, de la inceputuri.

Dacia Logan1 Este Dacia Logan o Legenda pe roti? O puteti vota!Dacia Logan a fost inclusa de catre cei de la ANE in categoria “legendelor” anilor 2000, alaturi de alte modele, unele discutabil de emblematice pentru a participa in concurs. Practic, pentru perioada de dupa anul 2000, puteti alege intre: Dacia Logan, Mini, Porsche Cayenne, Tesla Roadster, Mercedes SLS AMG, Bentley Continental GT, Maybach, Nissan 350 Z, Volkswagen Phaeton si Chevrolet Volt/Opel Ampera.

Ideea este ca unele dintre masinile astea nu cred ca au ce cauta in concurs. Porsche Cayenne, Continental GT, Nissan 350Z, VW Phaeton?!?! Nu inteleg logica.. sunt masini bune, cunoscute, dar ca ele mai sunt multe altele.

Desigur, trebuie sa ne intelegem, Dacia Logan este inclusa in competitie pe bune dreptate. Nu conteaza faptul ca toate masinile enumerate mai sus sunt in alta liga fata de masina romaneasca, ci concenteaza faptul ca Dacia Logan a avut un impact puternic pe multe piete (inclusiv vestice) revolutionand si inventand pentru anii 2000 conceptul de masina low-cost.

Concursul il gasiti aici, iar Dacia Logan o puteti vota aici.

Dar pana una-alta, credeti ca merita Dacia Logan titlul Legend on Wheels pentru perioada de dupa anul 2000?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.