Fiabilitatea Daciei Logan in Germania

V-am prezentat deja rezultatele studiului de fiabilitate facut de ADAC si a ramas sa discutam mai pe larg unele aspecte, dintre cele care ne intereseaza mai mult.

Asa cum am vazut in tabelele respective, Dacia Logan s-a plasat in anul 2010 pe locul 26 in clasamentul celor mai fiabile masini de clasa compacta.

Un rezultat aparent nu foarte bun, chiar daca masina romaneasca a surclasat Opel Zafira, Toyota Corolla (!!), Citroen C4 si Peugeot 307. Dealtfel, acestea au fost singurele modele clasate dupa Dacia Logan la clasa compacta pentru anul 2010.

Dacia Logan Fiabilitatea Daciei Logan in GermaniaAm rascolit putin dupa rezultatele pentru anul anterior (2009) al acestui studiu, an in care Dacia Logan s-a descurcat mult mai bine! Pentru 2009, Dacia Logan (luata impreuna cu Dacia Sandero) s-a clasat pe locul 9, dar in clasa mica! Nu inteleg de ce Logan a fost incadrata in 2009 in clasa mica si in 2010 in clasa compacta, dar asta e…

Cert este faptul ca, in 2009, Dacia Logan/Sandero a ocupat locul 9 in topul clasei mici, in fata unor modele ca Opel Corsa, Ford Fiesta, Renault Clio, Skoda Fabia, Peugeot 206.

Asadar, intre timp, nivelul de fiabilitate a mai scazut, dar masina reuseste sa fac o figura frumoasa (si neasteptata) in fata unor modele cu traditie in fiabilitate (va imaginati ca Logan sa fie in 2010 mai fiabila decat Toyota Corolla?!). Si nu va ganditi ca au fost putine Dacii pe soselele germane, pentru ca vrobim de niste ani in care masina s-a vandut bine de tot la ei.

Dacia Sandero, peste VW Polo

Dacia Sandero Fiabilitatea Daciei Logan in GermaniaPentru anul 2010, studiul de fiabilitate a inclus ca modele disticte Logan si Sandero. Astfel, Logan a fost inclus in clasa compacta, iar Sandero in clasa mica. Si in acesta clasa (mica), Sandero a fost mai fiabil decat VW Polo, Opel Corsa, Renault Clio, Ford Fiesta, Skoda Fabia, Toyota Yaris.

Eu zic ca sunt rezultate bune, care deranjeaza, poate, unii producatori de traditie. Mai ales ca Logan si Sandero sunt mult mai ieftine decat modelele lor. Notez insa faptul ca Logan a cazut mult in acest an, fata de anul trecut.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.