Iata cat costa noul coupe Hyundai Veloster in Romania!

Va amintiti cand v-am spus de noul Hyundai Veloster, nu? Un coupe nou, deosebit, care tinteste direct catre modelul Scirocco de la Volkswagen.

Eu sper ca l-ati retinut pentru ca este Hyundai Veloster cam singurul model modern care este… asimetric. Adica, masin are o singura portiera pe partea stanga, dar doua portiere pe partea dreapta, pentru acces mai usor al pasagerilor. Edevarat ca portiera de pe partea dreapta are manerul disimulat in montant, pentru a lasa impresia de coupe, dar oricum se observa imediat ca cele doua parti sunt diferite.

Hyundai Veloster art1 Iata cat costa noul coupe Hyundai Veloster in Romania!

Hyundai mizeaza pe acest artificiu si pe designul general al masinii. Iar Veloster are un stil care fie iti place, fie nu. Mie imi place, desi as fi preferat alt design pentru partea posterioara. Cred totusi ca nu m-ar deranja prea tare nici un actuala lui forma.

In Romania, Hyundai Veloster este propus cu un singur motor si doua niveluri de echipare. Motorul este unul de 1,6 litri si 140 CP/6.300 rpm (167 Nm/4.850 rpm) cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Veloster accelereaza de la 0 la 100 km/h in 9,7 secunde, atinge o viteza maxima de 201 km/h si afiseaza un consum mediu de 7,8 litri/100 km.

Hyundai Veloster art2 Iata cat costa noul coupe Hyundai Veloster in Romania!

Pretul de pornire este de 20.141 euro, iar pentru aceasta suma sunt incluse: geamuri electrice, oglinzi electrice, Radio CD cu mp3, volan si schimbator imbracate in piele, climatizare automata, 6 airbag-uri, ABS, ESP, comenzi audio pe volan, monitorizare presiune pneuri, etc. Asadar, o echipare de serie foarte bogata, zic eu.

Hyundai Veloster art3 Iata cat costa noul coupe Hyundai Veloster in Romania!

Spuneam ca Hyundai Veloster este concurent cu VW Scirocco. Preturile sunt foarte apropiate, Scirocco avand un pret de plecare de 21,753 euro 19.211 euro (- 930 euro fata de Veloster). E adevarat, la pretul asta Scirocco are un motor de 1,4 litri TSI de 122 CP, dar nivelul de echipare este mai bun.

Cat despre preferinta mea, in cazul in care va intrebati, prefer Scirocco, dar nu fara sa conduc si Veloster mai intai.

*merci Lucian OT, eu m-am uitat la pretul de lista, desi trebuia sa ma gandesc la faptul ca toata lumea are oferte speciale acum icon smile Iata cat costa noul coupe Hyundai Veloster in Romania!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.