Iata noul Audi A6 Avant

Dupa ce a prezentat un nou A6 berlina al carui design pare doar o versiune la scara mai mare a celorlalte modele din gama, Audi ne arata acum versiunea A6 Avant. Break-ul de clasa mare destinat familistilor obsedati de spatiu dar si de imagine. Celor nu neaparat tineri care pot merge cu familia in concediu, dar pot ajunge si la intalnirea de afaceri cu aceeasi masina.

Ce pot spune despre design… in registrul Audi nu arata rau, dar e pacat ca mizeaza doar pe aspectul foarte high tech al farurilor. In rest, mai putina identitate. Spatele seamana cu cel de la A1 si Q3, ca idee. Masina masoara 4,93 metri si ofera un volum al portbagajului de 565 litri, ajungandu-se la 1.680 de litri cu bancheta spate rabatata.

Audi A6 Avant art1 Iata noul Audi A6 Avant

In rest, acelasi interior al berlinei si trebuie s-o recunosc, inca o data, Audi face niste planse de bord care arata… foarte-foarte bine.

Nemtii se lauda cu faptul ca au redus greutatea cu aproximativ 70 kg fata de modelul anterior, cel mai usor A6 avand acum circa 1,64 tone.

Audi A6 Avant art3 Iata noul Audi A6 Avant

Gama de propulsoare acopera orice posibila preferinta. La baza este un turbodiesel de 2 litri si 177 CP, care ofera un consum mediu de doar 5 litri/100 km, iar apoi urmeaza propulsoare V6. Tot la capitolul diesel avem motorul de 3 litri TDI, oferit in 3 versiuni de putere: 204 CP, 245 CP si o noua versiune, biturbo, care produce 313 CP. In aceasta configuratie, cu 313 CP, motorul ajuta laobtinearea unui sprint de la 0 la 100 km/h in doar 5,4 secunde.

Audi A6 Avant art2 Iata noul Audi A6 Avant

Mai exista si doua motoare pe benzina, cel de 2,8 litri FSI, care produce 204 CP si cel de 3 litri TFSI, cu 300 CP. La nivelul cutiilor de viteze, se poate opta intre cutie manuala cu 6 trepte si Stronic cu 7 trepte.

Pretul de baza este de 40.850 euro, in Germania, iar masina va fi disponibila in a doua jumatate a acestui an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.