Kia pregateste un concurent pentru Golf GTI

Dupa ce si-au innoit toata gama, cei de la Kia vor mai mult. Adica vor ataca mult mai titratii concurenti si pe segmente ceva mai pretentioase.

cee’d a fost (si inca este) modelul care te poate convinge sa-l cumperi in fata unui Golf. Nu, nu e exact la nivelul Golfului, dar cand te uiti la diferenta de pret, daca esti un om rational si nu obsedat de masini germane, ai toate sansele sa optezi pentru cee’d.

Dar stiti asta deja, v-am mai spus-o, mai ales ca am un procee’d (cel mai ieftin chiar) si cam stiu ce spun.

Kia proceed Kia pregateste un concurent pentru Golf GTI

Ei, situatia sta asa. Kia cee’d are deja 5 ani. Anul viitor ar cam fi timpul pentru un inlocuitor. O a doua generatie cee’d pe care eu o vad cu un design mai indraznet, un pret la fel de bun si un plus de calitate.

Dar coreenii stiu ca prima generatie (actuala) a luat din clientii Golf-ului. Asa ca au planuit ca a doua generatie sa atace si mai incisiv. Adica… vor sa faca un concurent pentru Golf GTI. Va imaginati asta? Bun, ei deja spun ca nu se asteapta la cine stie ce succes si ca o fac mai mult pentru imagine. Dar eu cred altfel.

Un concurent pentru Golf GTI, o masina frumoasa, cu un motor similar ca putere, va atrage imediat atentia. Si sa va mai spun ceva, Kia stie sa faca o platforma buna. Procee’d este evident sportiva la nivelul platformei. E unul din motivele pentru care mi-am luat masina. Deci se poate, o tinuta de drum buna, un motor puternic, design dinamic.

Kia proceed 2 Kia pregateste un concurent pentru Golf GTI

Sunt si cateva speculatii oarecum confirmate. Hothatch-ul procee’d va avea un motor turbo, de 1,6 litri, care va produce un maxim de peste 200 CP. Direct la nivelul Golf-ului GTI actual.

Mai avem de asteptat pana atunci, daca noul cee’d va debuta anul viitor, procee’d are sanse sa vina prin 2013. Si, cum toti speram la mai bine, o sa ma interesez serios atunci de acest hothatch. Desigur, daca nu cumva voi putea cumpara 330i coupe pan atunci icon smile Kia pregateste un concurent pentru Golf GTI

Sursa: Autocar

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.