Mercedes SLS AMG Roadster – Super galerie foto!

Este oficial, noul Mercedes SLS AMG Roadster a fost prezentat in haine de strada. Va amintiti ca acum aproape o luna ne era aratat in timpul testelor.

Masina arata superb, trebuie s-o spun, chiar adca nu sunt mare fan Mercedes. Imi face placere sa ma uit la ea, arata mai bine decat coupe-ul, cu usile lui gullwing. Pentru ca roadsterul a primit niste usi normale, nu avea cum sa le pastreze pe cele de la coupe.

Plafonul clasic, textil, poate fi pliat/depliat in 11 secunde, pana la viteze de 50 km/h. Ati vazut cum a fost testat, ei bine, nemtii spun ca nu exista mari diferente intre dinamica coupe-ului si cea a roadsterului. Chiar daca a fost puternic ranforsat, pentru a obtine o excelenta rigiditate torsionala, roadsterul are doar 40 kg in plus fata de coupe. Iar asta e o realizare chiar remarcabila.

Mercedes SLS AMG Roadster art11 Mercedes SLS AMG Roadster   Super galerie foto!

Motorul este acelasi, un V8 de 6,3 litri care produce 571 CP si care permite acceleratia 0 – 100 km/h in 3,8 secunde si viteza maxima limitata electron ic la 317 km/h.

Cam asta ar fi, nu va mai plictisesc cu detalii, iata si o galerie foto foarte cuprinzatoare. Ahh, va trebuie cel putin 200.000 euro daca vreti s-o comandati. Livrarile incep la toamna, comezile pot fi plasate de la 1 iunie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.