Noua Lancia Ypsilon, daca esti genul fashion

Noua Lancia Ypsilon este masina perfecta pentru cei carora aproape toate masinile de clasa mica existente li se par banale. Italienii nu ofera doar o masina de clasa mica, care sa faca volume mari de vanzari, ci vor sa aduca celor care traiesc pe principii de moda si imagine o masina pe gustul lor.

Asadar, noua Lancia Ypsilon este facuta pe acelasi principiu ca si vechiul model. Deosebita, cu stil, premium, dar in mod sigur nu pe gustul tuturor. Designul exterior seamana cu al generatiei anterioare, dar nu pot spune ca-mi place foarte mult partea frontala, in special farurile. Stopurile, in schimb, chiar arata bine, ca de altfel intreaga linie a masinii.

Lancia Ypsilon art1 Noua Lancia Ypsilon, daca esti genul fashion

Pentru prima data, Lancia Ypsilon este oferita cu 5 usi. Un plus de practic, in conditiile in care nu s-a renuntat la stil, clantele portierelor spate fiind disimulate in montant. O solutie preferata de italieni, care mie-mi place mult. Da o nota mult mai dinamica masinii.

Priviti si interiorul. Tot felul de materiale in diferite culori, imprime-uri pe scaune si o plansa de bord cu tabloul montat central. Inspira mult mai multa placere decat cel sec al generatiei anterioare. Italienii spun ca exista 600 de posibile combinatii de configurare a masinii.

Lancia Ypsilon art2 Noua Lancia Ypsilon, daca esti genul fashion

Noua Lancia Ypsilon debuteaza cu 3 motorizari: unul turbodiesel de 1,3 litri si 95 CP si doua pe benzina: 1,2 litri cu 69 CP si galonatul motor de 0,9 litri TwinAir (85 CP).

Clar, noua Ypsilon concureaza cu Mini-ul celor de la BMW si DS3-ul celor de la Citroen. Va avea insa vanzari mai slabe decat ambele, cred eu.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.