Noul Hyundai Elantra a debutat in Europa

Dupa ce v-am anuntat debutul noului model Hyundai i40, iata acum ca se apropie si debutul unui alt model, care va fi, fara indoiala, mai popular in Romania. Vorbim despre noul Hyundai Elantra, ajuns la a cincea generatie.

Evident, ati observat deja ca Elantra arata aproape la fel ca modelul i40, dar masinile sunt pentru segmente diferite. Noul i40 este de clasa medie (inlocuieste Sonata), iar Elantra este o berlina de clasa compacta, care inlocuieste modelul cu acelasi nume.

Eu zic ca designul va atrage multi cumparatori in Romania, mai ales ca Hyundai stie sa-si vanda masinile, cu ajutorul unor preturi foarte tentante.

Noul Hyundai Elantra Noul Hyundai Elantra a debutat in Europa

Despre Elantra va mai spun ca va avea un motor pe benzina, de 1,6 litri, care produce 132 CP/6.300 rpm si 158 Nm/4.850 rpm. Propulsorul are un consum mediu de 6,4 litri/100 km cu cutia manuala cu 6 trepte si 7 litri/100 km in combinatie cu noua cutie automata, tot cu 6 trepte.

Noul Hyundai Elantra 2 Noul Hyundai Elantra a debutat in Europa

Evident vor fi si alte motoare (inclusiv) diesel, dar deocamdata nu se spune nimic despre ele. Vom afla mai tarziu, atunci cand vom avea probabil si mai multe poze.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.