Oameni care “dorm” la volan. Recordmenii de kilometri

Toti cei care suntem pasionati de masini, conducem si de placere, nu doar pentru ca trebuie sa ajungem din punctul A in punctul B. Dar adevarul este ca, marea majoritate nu facem decat 20.000 km/an. Pentru ca majoritatea avem job-uri de birou si nu stam chiar de sute de km de locul in care lucram. Dar sunt si unii care conduc pentru ca asta le asigura traiul. Si conduc mult, uneori incredibil de mult. Iar daca o fac pe aceeasi masina, chiar merita sa-i stim.

Am mai scris pe Motorstory despre oamenii care stabilesc recorduri de kilometri la volanul aceleiasi masini. Pe unii i-am crezut, de altii m-am indoit, dar performantele lor sunt oricum impresionante. Asa ca, acum, vreau sa va prezint un top al soferilor care au ajuns la cifre record cu aceeasi masina. Bineinteles, e vorba de cei cunoscuti, laudati de producatorii ale caror masini au ajuns la kilometraje cu 7 cifre.

Locul 4Ion Bobia, Romania, Skoda Octavia Tour – 1 milion km

Skoda Octavia Bord 1 milion km Oameni care dorm la volan. Recordmenii de kilometriPorsche Romania a popularizat povestea prin 2008, deci cifra este a acelui an. Craioveanul care a reusit sa ajunga la un milion km cu o Skoda Octavia Tour spune ca a facut-o in doar 4 ani, tocmai de aceea povestea lui nu pare chiar credibila pentru mine. Am facut atunci un calcul si ieseau 684 km/zi, fara nici o zi libera. De-asta spun ca nu prea cred… Iar site-ul conceput de Porsche Romania cu povestea omului e scris atat de publicitar, incat.. chiar nu-mi inspira incredere. Iar pe site, la contact, nu sunt trecute decat mail-urile dealerilor Skoda… Deci, n-am dovezi, dar cred ca este o poveste inventata. Pentru publicitate, evident.

Locul 3 – Gary Mueller, SUA, Ford F-350 Super Duty – 1,6 milioane km

Ford F 350 MillionMileSuperDuty Oameni care dorm la volan. Recordmenii de kilometriStim ca americanii conduc mult, au si pe unde. Dar unii chiar nu prea stau pe acasa. Este si cazul lui Gary Mueller, fost angajat Ford, pensionat in anul 2000. Omul a pierdut banii investiti in actiuni si s-a hotarat sa-si refaca economiile. A cumparat un pick-up Ford F-350 Super Duty prin 2002 si lucreaza si acum cu aceasta masina, tracteaza rulote catre clienti in toate colturile Statelor Unite. Omul face uneori intre 900 si 1.200 km/zi, dar media lui este una credibila, circa 300 si ceva de km/zi (luand in considerare toate zilele).

Motorul masinii sale este un V8 turbodiesel, de 7,3 litri, care produce 275 CP si consuma, cu rulota agatata de masina, la viteza constanta, circa 12 litri/100 km. La asemenea cilindree, nu-i de mirare ca rezista atat!

Locul 2 – Phil Marsella, SUA, Ford F-250 – 1,62 milioane km

Ford F 250 un milion mile Oameni care dorm la volan. Recordmenii de kilometriAlt american, alt pick-up Ford. De aceasta data vorbim tot despre un om care cutreiera America, doar ca el livreaza caini (vii). Oricum, omul a facut acesti kilometri in doar 4 ani, ceea ce este iarasi prea putin credibil, pentru ca inseamna peste 1.000 km/zi, in absolut toate zilele anului. Mai mult, intretinerea masinii l-a costat circa 67.000 de dolari in cei 4 ani. Suma cu care isi putea lua lejer doua pick-up-uri. Dar el sustine ca a facut kilometrii astia si ca a condus singur masina.

Locul 1 – Irv Gordon, SUA, Volvo P1800 – 4,48 milioane km

Volvo P1800 Irv Gordon Oameni care dorm la volan. Recordmenii de kilometriE clar, nimeni nu-i va lua locul prea curand. Irv Gordon a intrat si in Cartea Recordurilor, in 1998, cand masin avea 2,7 milioane km. Omul are acum 70 de ani si conduce masina inca din 1966, a cumparat-o noua si nu s-a mai despartit de ea. Anul trecut, masina avea la bord cam 4,5 milioane de km, iar proprietarul vrea sa ajunga in 2013 la 4,8 milioane km. Nu mai conduce atat de mult ca pe vremuri, dar acopera totusi distante impresionante. In tinerete a ajuns sa faca multi km pentru ca serviciul era la 100 km de casa.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.