OFICIAL: Iata noul Hyundai i40

Hyundai a prezentat astazi la Barcelona noul model Hyundai i40 sedan. Asta dupa ce, in martie, fussese prezentat break-ul. Oricum, toata lumea astepta sa vada berlina i40, model care va concura cu sedanurile de clasa medie (Opel Insignia, VW Passat, Ford Mondeo etc.)

Pe mine ma suprinde cat de indrazneti au fost coreenii. Partea frontala o stiam deja, nu arata abosolut deloc rau si nici cu spatele nu am vreo problema. Linii puternice, o gramada de forme, eu zic ca e chiar bine. Asa si trebuie sa fie pentru ca Hyundai i40 sa aiba vreo sansa sa sufle o parte din clientii concurentilor mai sus amintiti. Este o berlina eleganta, iar daca si preturile vor fi tentante (adica mai mici decat ale concurentilor) in mod sigur vom vedea destule modele i40 pe strazi.

Hyundai i40 sedan art1 OFICIAL: Iata noul Hyundai i40

Spuneam ca Hyundai i40 se va lupta cu puternici concurenti europeni.. Modelul coreean a fost facut special pentru piata europeana, desenat si proiectat in Germania.

Gama de motorizari va fi formata din doua diesel-uri si doua model pe benzina. Cele mai interesante vor fi turbodieselul de 1,7 litri si 136 CP (care va acapara marea majoritate a vanzarilor) si noul GDI de 2 litri si 177 CP. Acesta va fi si cel mai puternic motor disponibil, Hyundai i40 accelerand pana la 100 km/h in 9,7 secunde cu acest propulsor.

Hyundai i40 sedan art2 OFICIAL: Iata noul Hyundai i40

Celelalte doua motoare sunt: o versiune de 115 CP a dieselului de 1,7 litri si un motor pe benzina de 1,6 litri si 135 CP.

Acum nu ramane decat sa asteptam lansarea din Romania si sa vedem lista de preturi. Dar la nivelul designului, va place??

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.