OFICIAL: Jaguar va produce in serie fantasticul bolid hibrid C-X75!

Sincer, eu nu ma asteptam la asta. N-as fi pariat niciodata ca Jaguar va decide sa produca in serie un asa concept fantezist la nivel tehnic. Dar iata ca s-a intamplat si nu e vorba de cine stie ce zvonuri. Jaguar a confirmat ca va produce in serie conceptul C-X75 pe care l-a aratat in toamna trecuta la Salonul Auto de la Paris.

L-am laudat inca de atunci, dar acum abia astept sa-l vad in realitate. Nu cred ca Jaguar va schimba mare lucru la exterior, dar sunt sigur ca vom vedea un interior ceva mai realist, pentru ca actualul este prea fantezist pentru productia de serie. Oricum ar fi, e clar ca vom vedea cel mai spectaculos Jaguar de la celebrul si rarul XJ220 pana acum.

Jaguar C X75 art5 OFICIAL: Jaguar va produce in serie fantasticul bolid hibrid C X75!

Partea buna este ca, in productia de serie, Jaguar C-X75 va pastra caracteristicile formidabile anuntate, desi vor fi niste modificari. Astfel, modelul de serie C-X75 va avea 2 motoare electrice, cate unul pe fiecare punte (conceptul avea 4 asemenea motoare), dar si un motor pe benzina. Britanicii anunta o acceleratie 0 – 100 km/h in circa 3 secunde, 0 – 160 km/h in mai putin de 6 secunde si viteza maxima de circa 320 km/h.

Jaguar C X75 art6 OFICIAL: Jaguar va produce in serie fantasticul bolid hibrid C X75!

Va imaginati cam cum se simt acceleratiile astea, nu? Sunt cam la acelasi nivel cu ce ofera noul Lamborghini Aventador LP 700-4. Doar ca Jaguar C-X75 este muuuult mai ecologic. Emisiile de CO2 sunt calculate la 99 grame/km, valoare incredibila pentru un supercar. Mai mult, Jaguar C-X75 va putea rula circa 50 km doar pe baza motoarelor electrice, fara a consuma nici un strop de benzina.

Alte detalii interesante: Jaguar C-X75 va fi unul dintre cele mai selecte si rare masini produse vreodata de britanici. Doar 250 de exemplare vor fi produse, iar pretul va varia intre 780.ooo si 1.000.000 euro, in functie de taxele locale.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.