OFICIAL: Noul Opel Zafira. Si arata excelent!

Nu sunt un mare fan al monovolumelor, dar am doua care m-au impresionat de-a lungul timpului: Zafira si Multivan. Iar acum vedem a treia generatie Opel Zafira, model despre care stiam ca va arata bine inca de cand am vazut conceptul.

Practic, Zafira este unul dintre cele mai apreciate monovolume in tarile unde oamenii sunt rationali si cumpara masini dedicate special familiei.Prima generatie Zafira a fost lansata in 1999, iar de atunci circa 2,2 milioane de europeni au cumparat acest monovolum, pe parcursul a doua generatii.

Opel Zafira art1 OFICIAL: Noul Opel Zafira. Si arata excelent!

Nu stiu cum vi se pare voua aceasta a treia generatie, dar in poze arata excelent. Un mix foarte modern intre noua Astra si Ampera, modelul hibrid vandut sub marca germana. Dealtfel, este aproape sigur ca trenul de rulare hibrid va aparea si pentru Zafira.

Doua aspecte imi plac la noua Zafira, in mod deosebit, la exterior. Farurile prelungite sub forma de bumerang si parbrizul foarte intins, plus pavilionul transparent. Punctul forte al modelului Zafira a fost si este sistemul Flex7 de modularitate a scaunelor. Opel nu ne da inca poze concludente la capitolul asta, dar ne spune ca sistemul a fost mult imbunatatit. Sa-i credem pe cuvant, pana vedem masina.

Opel Zafira art2 OFICIAL: Noul Opel Zafira. Si arata excelent!

Evident, noua Zafira are tot 7 locuri, iar atunci cand nu este nevoie de ultimele doua, volumul portbagajului are o capacitate de 710 litri. Aceasta a treia generatie Zafira va avea acel modul de fixare a bicicletelor (Flex Fix) pe bara spate, nemtii spunand ca, pana acum, circa 60.000 de clienti au optat pentru acest sistem pe celelalte modele ale marcii.

Chiar daca vorbim despre un monovolum, nemtii au isntalat si pe noua Zafira sistemul FlexRide, care ofera 3 setari: Standard, Tour si Sport.

Opel Zafira art3 OFICIAL: Noul Opel Zafira. Si arata excelent!

La debut, adica in toamna, dupa Salonul Auto de la Frankfurt, noul Opel Zafira va fi disponibil cu propulsorul turbodiesel de 2 litri CDTI, oferit in 3 versiuni de putere (100 CP, 130 CP si 165 CP), dar si cu motorul pe benzina, de 1,4 litri turbo cu 120 CP si 140 CP. Se ofera cutie de viteza manuala, cu 6 trepte si automata, tot cu 6 trepte.

Chiar daca va debuta aceasta a treia generatie Zafira, Opel va pastra in productie si actualul model Zafira, pe care il va oferi la un pret mai bun, spun nemtii. Ba chiar diferenta este mai mare: noul Opel Zafira se numeste, de fapt, Zafira Tourer si are dimensiuni semnificativ mai mari (4,66 metri, fata de 4,47 metri), iar vechiul model se va comercializa sub numele Zafira.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.