OFICIAL: Porsche Panamera diesel si autonomia sa uriasa

Dupa ce a “pangarit” modelul Cayenne cu primul diesel din istoria marcii, Porsche aduce acelasi propulsor si pe modelul Panamera. Evident, fanii s-au obisnuit deja atat cu SUV-ul, cat si cu berlina Porsche, asa ca diesel-ul a fost acceptat. Mie nu-mi surade deloc aceasta combinatie, dar nu pot sa nu fiu impresionat de ce ofera aceasta versiune Panamera in materie de consum si autonomie.

Porsche Panamera diesel are sub capota un motor V6, de 3 litri, care produce o putere maxima de 250 CP/3.800 – 4.400 rpm si un bun nivel de cuplu, 550 Nm 1.750 – 2.750 rpm. Valori bune, chiar daca puterea maxima este cea mai mica din gama motorizarilor oferite pentru Panamera. Evident, este si cel mai economic model din gama.

Porsche panamera diesel art1 OFICIAL: Porsche Panamera diesel si autonomia sa uriasa

Modelul german are performante dinamice convenabile, care nu afecteza imagine a Porsche, zic eu. Porsche Panamera diesel accelereaza pana la 100 km/h in 6,8 secunde si are o viteza maxima de 242 km/h.

Consumul intereseaza insa si mai mult. Cu pneuri speciale, cu rezistenta redusa, Porsche Panamera diesel are un consum mediu oficial de doar 6,3 litri/100 km, sensibil mai bun decat cel al modelului Panamera Hybrid. Cu pneuri normale, masina inregistreaza un consum mediu de 6,5 litri/100 km.

Porsche panamera diesel art2 OFICIAL: Porsche Panamera diesel si autonomia sa uriasa

Pentru un businessman mereu pe drumuri, masina are sens prin faptul ca este cea mai ecologica si economica versiune a unei limuzine sport, premium. Si mai conteaza si faptul ca cei 80 de litri ai rezervorului garanteaza o autonomie teoretica de peste 1.200 km. Adica se poate merge de la Bucuresti la Viena cu un singur plin, ba chiar mai ramane ceva motorina in rezervor. Teoretic.

Pretul modelului Panamera diesel este de 80.183 euro (TVA inclus) in Germania, iar livrarile vor incepe in luna august.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.