OFICIAL: Sandero facelift, modificari de amploare!

Era asteptat de ceva timp faceliftul lui Sandero. Acum il si vedem, e oficial, dar deocamdata pentru modelul Sandero comercializat sub sigla Renault. Prezentarea a avut loc in Brazilia, unde Sandero se vinde cu sigla Renault. Nu conteaza insa, pentru ca este sigur ca si versiunea europeana Dacia Sandero va avea exact acelasi design in urma faceliftului. Doar sigla va fi diferita.

Asadar, Sandero facelift este suprinzator. Modificari de amploare, nu doar retusuri discrete. De fapt, observati instant ca partea frontala este serios modificata. Ramane de vazut daca publicul va aprecia grila complet schimbata si rearanjarea prizelor de aer.

Sandero facelift art OFICIAL: Sandero facelift, modificari de amploare!

Practic, farurile au aceeasi forma, dar structura interna a fost modificata. Grila dintre ele a fost acoperita de o placa metalica, prizele de aer fiind continuate in jos, unde totul este schimbat. O zona mai mare pentru admisia aerului si alta plasare pentru proiectoare.
Spatele n-a fost deloc modificat, cu exceptia noii structuri a stopurilor.

Sandero facelift – Interior complet revizuit

Sandero facelift art3 OFICIAL: Sandero facelift, modificari de amploare!Ceea ce-i va bucura mult pe clienti va fi interiorul lui Sandero facelift. Aici a avut loc o “furtuna” care a reasezat comenzi si a facut bordul mult mai atragator. Priviti cu atentie consola centrala. Unitatea radio este una integrata, care arat mult mai bine, butonul pentru avarii si cel pentru blocarea usilor sunt acum mult mai la indemana, sus, sub grilele de aerisire.

Vi se pare ca lipseste ceva? Da! sunt comenzile pentru geamuri, care (in sfarsit!!!!) au fost mutate de pe consola centrala pe panoul portierelor. Asta a fost una dintre principalele critici aduse modelului Sandero, in materie de ergonomie (la fel ca la Logan).

Sandero facelift art1 OFICIAL: Sandero facelift, modificari de amploare!

Tabloul de bord al lui Sandero facelift arata si el mai bine, ceasurile fiind conturate si cu alt sistem de iluminare. Arata mult mai bine, zic eu, mult mai modern decat pana acum.

Inca un plus, trapa pentru capacul rezervorului se deschide de la un buton plasat jos, langa scaunul soferului, iar claxonul a fost mutat pe volan, cum era si normal.

Acum nu ramane decat sa asteptam ca faceliftul sa debuteze si pe modelul Dacia Sandero. Nu se anunta schimbari la nivel tehnic.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.