OFICIAL: VW Golf GTI “Edition 35″, model aniversar

Avand in vedere ca Golf-ul GTI are poate cei mai multi fani din lume, comparativ cu alte hothatch-uri, cei de la Volkswagen sunt obligati sa aiba grija sa-i pastreze. Asa ca le ofera din cand in cand cate un model special, de obicei prezentat la mega intalnirea fanilor GTI, anuala, de la Wörthersee.

Anul acesta se implinesc 35 de ani de cand a debutat prima generatie Golf GTI, model considerat “intemeietorul” horthatch-urilor, la fel cum Golf-ul normal este considerat intemeietorul clasei compacte. Bineinteles, Volkswagen nu si-a permis sa trateze usor acest eveniment, asa ca ne prezinta “omagiul” – un Golf GTI special, mai puternic.

Volkswagen Golf GTI Edition 35 art1 OFICIAL: VW Golf GTI Edition 35, model aniversar

Modelul se numeste Golf GTI “Edition 35″, usor de inteles de ce. Partea buna este ca acest “35” se regaseste si sub capota. Motorul de 2 litri, turbo, al acestei editii speciale a fost putin prelucrat de ingineri, asa ca produce acum 235 CP, fata de cei 210 CP ai versiunii normale.

Volkswagen nu a anuntat inca noile cifre legate de acceleratie, dar va reveni probabil cu informatii. Pana atunci, putem vedea ca Golf GTI Edition 35 nu difera mai deloc la nivelul designului fata de modelul normal, doar farurile si stopurile cu LED-uri fiind in echiparea de serie, iar inscriptia “35” arata despre ce model este vorba. Bineinteles, jantele sunt unele speciale.

Volkswagen Golf GTI Edition 35 art2 OFICIAL: VW Golf GTI Edition 35, model aniversar

Interiorul lui Golf GTI Edition 35 are o noua tapiterie, care arata foarte-foarte bine si este probabil dotat in serie cu multe echipamente disponibile optional pe modelul normal. Modelul va debuta in Germania la mijlocul lunii viitoare, la un pret de baza de 30.425 euro.

Nu este prima data cand Volkwagen vine cu un GTI editie speciala cu o putere mai mare. Va amintiti ca, in 2006, la a 30-a aniversare GTI, Volkswagen a prezentat modelul GTI Edition 30, care avea o putere maxima de 230 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.