Record: Cel mai mare numar de km cu o masina electrica

Vorbim despre o Tesla Roadster, de fapt, cea mai rulata Tesla Roadster si sigur si cea mai rulata masina electrica. Performanta ii apartine unui german, Hansjörg von Gemmingen, care a cumparat exemplarul Tesla Roadster cu numarul 83 vandut in Europa. In prezent, masina are peste 100.000 km

Germanul a parcurs aceasta distanta in mai putin de 2 ani si spune ca nicaieri nu a avut probleme in a-si alimenta masina. Ba chiar soacra i-a instalat o priza speciala pentru a incarca bateria masinii, pentru ca o vizita des. Mai rar asa ceva, nu inteleg de ce si-ar vizita de bunavoie soacra.

Tesla Roadster 100000 km Record: Cel mai mare numar de km cu o masina electrica

Practic, omul a incarcat masina aproape in fiecare seara si s-a bucurat de autonomia de 340 km a modelului Tesla Roadster.

Tesla Roadster Record: Cel mai mare numar de km cu o masina electricaStiti ca nu sunt chiar un aparator al masinilor electrice din cauza pretului lor si a autonomiei restranse, dar sunt sincer impresionat de performanta neamtului asta. Adica, e o realizare sa mergi 100.000 km cu o masina electrica in 2 ani, nu?! Cel putin un lucru e dovedit. Masinile electrice pleaca la drum cu plusul fiabilitatii. Mai putine componente mecanice, mai putine probleme. Avantaj clar, se pare, umbrit oarecum de studiile care arata ca o masina electrica se devalorizeaza mult mai repede decat una cu propulsie clasica.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.