Record de consum pentru Skoda Fabia Greenline

Nu stiu daca ati auzit de Gerhard Plattner. Este un austriac cu o varsta venerabila, foarte activ si specializat in condus economic. Bine, nu orice condus economic, ci recorduri de economie. Omul face acum asemenea demonstratii doar pe modelele grupului VAG, este sub contract cu ei. A fost si prin Romania, ne-a si traversat tara cu consumuri infime.

Ultima isprava a austriacului cu talpa usoara este absolut impresionanta. Omul a mers cu a Skoda Fabia Greenline din Austria (Reutte) pana in Danemarca (Bov) si inapoi, cu un singur plin de motorina.

Skoda Fabia Greenline Record de consum pentru Skoda Fabia Greenline

Adica, omul a acoperit 2.006 km cu doar 45 litri de motorina. Consumul mediu este unul incredibil, doar 2,21 litri/100 km (!!). Teoretic, n-ai crede, dar Skoda spune ca este o performanta verificata.

Motorul Fabiei Greenline este un TDI cu 3 cilindri, de 1,2 litri, care produce 75 CP. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 14,3 secunde si poate atinge o viteza maxima de 172 km/h.

Consumul mediu oficial este de 3,4 litri/100 km, dar iata ca Gerhard Plattner a reusit sa obtina doar 2,21 litri/100 km. Este adevarat, austriacul a mers pe cea mai mare autostrada germana, A7, si nu nis e spune si ce viteza medie a avut in aceasta calatorie.

Oricum, masina nu cred c-a vazut vreun moment viteza de 130 km/h, chiar daca a mers pe autostrada.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.