Renault Twizy – Preturile celui mai nonconformist model urban

Renault a anuntat astazi preturile modelului Twizy, o masina (sa-i zicem asa) electrica destinata strict oraselor. Eu am mai scris despre Twizy pe aici, dar daca nu stiti ce-i cu el nu-i probleme, il vedeti mai jos.

Practic, Twizy este un model conceput special pentru propulsie electrica. Desi are 4 roti si seamana cu un smart, are destul de multe lucruri in comun cu un scuter. Un singur loc Doua locuri si performante asemanatoare, dar si mai multe avantaje: il poti folosi si pe vreme rea, e mai sigur in caz de impact, stai exact ca intr-o masina.

Renault Twizy art1 Renault Twizy   Preturile celui mai nonconformist model urban

Renault Twizy va fi disponibil pe piata de la finalul acestui an, iar preturile sunt… ei bine, cam ca ale unei motociclete bune.Twizy are o greutate de doar 450 kg si o autonomie urbana de 100 km.

Cel mai ieftin model, Twizy 45, are puterea maxima a motorului electric limitata la 9 CP. Ca urmare, viteza maxima este de 45 km/h, pretul incepand de la 6.990 euro. In unele tari, pentru aceasta versiune nu este nevoie de permis de conducere.

Renault mai ofera si o versiune Twizy de 17 CP, care poate ajunge la o viteza maxima de 80 km/h si al carei pret pleaca de la 7.690 euro.

Renault Twizy art2 Renault Twizy   Preturile celui mai nonconformist model urban

Cel mai scump model Twizy Technic costa 8.490 euro (17 CP, 80 km/h). Foarte important, acestor preturi li se mai aplica si reduceri acordate de stat.

Acum stiti preturile, dar nu e tot. La fel ca in cazul celorlalte modele electrice, Renault cere, pe langa sumele de mai sus si o rata intre 45 si 49 euro/luna pentru baterii, acestea fiind inchiriate de la producatorul francez, nu vandute cu masina. Este politica lor pentru a veni cu un pret de vanzare mai bun. Desi, daca la suma cu care cumperi masina adaugi si chetuielile cu aceste baterii, vei vedea ca te costa mai mult decat pare.

Renault Twizy art3 Renault Twizy   Preturile celui mai nonconformist model urban

Se pot face deja rezervari pe site-ul www.renault-ze.com, cu un avans de doar 20 euro. Mai catre sfrasitul anului, cei inscrisi vor fi contactati pentru a confirma comanda.

Cum vi se pare Twizy? Este o solutie pentru transportul urban?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.