Top 5: Cele mai proaste masini conduse de fostul Stig de la Top Gear

Fostul Stig de la celebra emisiune Top Gear, cel dat afara de BBC dupa ce a anuntat ca-si publica biografia si implicit ca isi va dezvalui identitatea, profita de pe urma experientei in cadrul show-ului britanic.

Ben Collins, acesta fiind numele real al fostului Stig, a facut publica o lista a celor mai proaste masini pe care le-a condus in cei 7 ani cat a pilotat pentru Top Gear. Masinile sunt din clase diferite, dar reprezinta cele mai crunte dezamagiri pentru Collins vis-a-vis de ceea ce astepta de la ele, in functie de segmentul in care activeaza.

Iata si topul, incepand cu locul 1, adica cea mai proasta masina, in viziunea fostului Stig:

Alfa Romeo 8C Competizione Top 5: Cele mai proaste masini conduse de fostul Stig de la Top Gear

1. Alfa Romeo 8C Competizione. Ciudat, aceasta Alfa este una dintre cele mai frumoase masini din lume (poate cea mai frumoasa) si toata lumea recunoaste asta. Chiar si fostul Stig, care a avut insa o dezamagire dura referitor de cum se conduce bolidul italian. Collins spune ca 8C Competizione nu merge deloc asa cum arata (adica superb), principalele reprosuri fiind legate de reactiile suspensiilor si de faptul ca masina se dezechilibreaza la franarile puternice.

Fiat Multipla Top 5: Cele mai proaste masini conduse de fostul Stig de la Top Gear

2. Fiat Multipla (2002). Asta e o masina cu care Fiat a vrut sa atraga atentia sia si reusit, doar ca in sensul rau. Asa cum vedeti este o masina foarte urata, in special, datorita celor doua randuri de faruri puse la nivele diferite, care dau impresia ca privesti doua masini, una prabusita peste alta. Pe langa uratetia indiscutabila, fostul Stig a fost dezamagit si de performantele dinamice.

Cadillac Escalade Top 5: Cele mai proaste masini conduse de fostul Stig de la Top Gear

3. Cadillac Escalade (2009). Unul dintre SUV-urile preferate ale rapperilor americani, o masina de lux imensa, cu un motor imens, care consuma enorm in oras si care l-a dezamagit pe Collins in teren accidentat. Bine, Escalade nici nu este facut pentru teren greu, ci este un SUV de asfalt, inutil de mare. Ca idee, masin asta a re un motor pe benzina, V8 de 6,2 litri si consuma 20 litri/100 km in oras. Oficial.

2009 Dodge Charger Top 5: Cele mai proaste masini conduse de fostul Stig de la Top Gear

4. Dodge Charger SE (2009). Iarasi o masina americana, care intre timp s-a schimbat. La vremea cand a fost condus de fostul Stig, modelul Charger a fost acuzat de acesta pentru greutatea prea mare si motorul prea slab in comparatie cu pretentiile de dinamica afisate. De asemenea, cutia de viteze automata a lasat o impresie proasta. Nu e de mirare, americanii mizeaza si acum pe cutii automate lenese, care au nevoie de o eternitate pentru a schimba treptele.

TVR Sagaris Top 5: Cele mai proaste masini conduse de fostul Stig de la Top Gear

5. TVR Sagaris. Poate n-ati auzit de ea, TVR este un mic constructor britanic, iar modelul Sagaris este cunoscut ca fiind aproape mortal, evitat de cei care vor sa imbatraneasca intregi. Foarte rapid, fara asistenta de vreun fel, cu reactii brutale, Sagaris este un rezervor de addrenalina. Fostul Stig spune insa ca nu-i plac solutia fara manere la usi, scaunele deloc confortabile si nici schimbarile brutale ale treptelor.

via MotorAuthority

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.