TOP: Cele mai fiabile modele premium germane, pe clase

Daca tot am la dispozitie statisticile ADAC din ultimii 4 ani, am zis sa fac un top al fiabilitatii pentru marcile germane premium. Adica BMW, Mercedes si Audi. Sa vedem ce modele au stat cel mai bine la capitolul fiabilitate in ultimii 4 ani fata de concurentii lor.

Ca sa nu existe nici un fel de discutie cum ca as favoriza pe cineva, va explic ce-am facut. Am luat statisticile din ultimii 4 ani (2007, 2008, 2009 si 2010) si am vazut, in fiecare clasa, care a fost ordinea modelelor celor 3 constructori. Nu m-a interesat ca intre ele au mai fost si alte modele, ale altor constructori. Practic, n-am tinut cont decat de ordinea din anul respectiv a celor 3 modele (pe genul 1, 2, 3). Deci, in fiecare segment, in fiecare an, am vazut doar 3 modele.

kilometri TOP: Cele mai fiabile modele premium germane, pe claseLocul fiecarui model in raport cu competitia l-am facut pe baza mediei dintre locurile obtinute in cei 4 ani. Deci, vorbim de un top care tine cont de rezultatele fiecarui model pe parcursul a 4 ani, in raport cu competitia. Asadar, iata rezultatele:

- Clasa compacta:

1. Audi A3
2. BMW Seria 1
3. Mercedes A-Klasse

- Clasa medie:

1. Mercedes C-Klasse
2. Audi A4
3. BMW Seria 3

- Clasa mare:

1. Audi A6
2. BMW Seria 5
3. Mercedes E- Klasse

- Clasa SUV (lipseste modelul Audi Q7, care nu apare in statistici):

1. Mercedes ML
2. BMW X5

Acestea sunt rezultatele medie pe 4 ani. In  ultimul an insa (2010), cea mai buna evolutie a avut-o BMW, Mercedes a ramas la acelasi nivel, iar Audi a pierdut cel mai mult.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.