UNICAT: Ferrari Superamerica 45

Ferrari adora sa faca masini unicat. Desigur, pentru sume care nu sunt dezvaluite niciodata, va imaginati, imense. Ultima isprava de genul asta o vedeti mai jos. Se numeste Ferrari Superamerica 45 este unicat (si asa va ramane) si a fost creat pentru miliardarul american Peter Kalikow. Acel “45” din denumirea masinii semnifica cei 45 de ani de cand Kalikow si-a cumparat primul Ferrari. Va imaginati ca nu este chiar foarte tanar (69ani)  si a avut o viata frumoasa, daca si-a cumparat primul Ferrari la 24 ani.

Masina este echipata cu un plafon rotativ (e traditie la Ferrari cu acest gen de plafoane si denumirea Superamerica) din fibra de carbon, iar spatele este complet modificat, pentru a putea “primi” plafonul cand se merge decapotat.

Ferrari Superamerica 45 UNICAT: Ferrari Superamerica 45

Italienii nu spun nimic despre motorizare, dar presupun ca sub capota modelului Ferrari Superamerica 45 se afla motorul de V12 de 670 CP care catapulteaza masina pana la 100 km/h in 3,3 secunde, viteza maxima fiind de 335 km/h.

Ferrari Superamerica 45 va debuta chiar maine, (20 mai), la concursul de eleganta Villa d’Este.Ferrari Superamerica 45 a1 UNICAT: Ferrari Superamerica 45

Ferrari Superamerica 45 b UNICAT: Ferrari Superamerica 45

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.