Americanii conduc prost. In filme

Din cand in cand, nu chiar rar, ma mai uit la cate un film. Vechi, nou, nu conteaza, sa aiba ceva actiune si o poveste cat de cat credibila. Iar daca implica si urmariri cu masini, cu atat mai bine.

Ei, cu urmaririle astea am eu o problema. Ala rau sare intr-o masina si fuge fara sa tina cont de semafoare si sensuri de circulatie. Ala bun, dupa el. Si stiti cum au americanii virajele. La 90 de grade, ei n-au descoperit curbele cu alte grade. La fiecare viraj, dar la fiecare, masinile intra tare, supravireaza, se pun aproape de-a curmezisul pe drum, aproape se opresc si apoi scartie, se indreapta si pleaca mai departe.

Cat de stupid sa fie facute scenele alea? Mie nu mi se par credibile! Nu sunt pilot, sunt sofer normal, dar toata lumea isi da seama ca este absolut inutil sa intri in felul ala intr-un viraj, pierzi o gramada de timp. Probabil sunt facute asa pentru a fi mai spectaculoase, dar, repet, nu sunt credibile. Eu, ca sofer normal, daca as urmari sau as fi urmarit as incerca sa fiu cat mai eficient, nu spectaculos. Si va dati seama ca aia care fac scenele sunt cascadori, stiu foarte bine sa conduca. Dar asa li se pare unora ca este mai interesant, cu spatele masinii fugind la mama dracului in fiecare viraj.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.