Audi castiga dramatic la Le Mans

Weekendul asta n-am facut mai nimic in afara de a ma uita la TV. La motorsport, evident, iar evenimentul principal a fost cursa de 24 de ore de la Le Mans. Startul s-a dat pe la ora 16:00, sambata si s-a incheiat dupa 24 de ore in care a fost permanent in direct la Eurosport.

Eu am dormit noaptea (sunt unii care n-au dormit deloc), dar in rest am vazut multe ore din Le Mans. Si ce cursa! Poate va imaginati ca e doar o rulare la pas a unor masini facute nu atat pentru a fi rapide, cat pentru fiabilitate. Fals! Multimea de telespectatori si cei aproximativ 250.000 spectatori (!!) sunt de alta parere.

Audi Le Mans Audi castiga dramatic la Le Mans

E adevarat ca anul asta a fost o cursa nebuna. Batalie directa intre Audi si Peugeot, fiecare cu cate 3 masini. Ei, Audi a pierdut rapid o masina, la o ora dupa start, dupa ce McNish s-a izbit violent de parapeti (vezi video, e incredibil ca nimeni n-a fost ranit). Dupa ce s-a lasat noaptea, Audi a mai pierdut o masina, dupa un alt accident violent, in care nimeni n-a fost serios ranit.

Si apoi ultimul Audi ramas parea o victima sigura, pentru ca avea 16 ore de rulat singur. Dar n-a fost deloc asa, la final a terminat cu 16 secunde (parca) in fata Peugeot-ului 908. Extraordinar de emotionante au fost si reactiile nemtilor si cele ale francezilor. SUPERB! icon smile Audi castiga dramatic la Le Mans

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.