BMW M3 CRT – Rar si usor, cea mai exclusivista editie speciala

BMW a aratat astazi cea mai exclusivista editie speciala a sportivului BMW M3. Masina se numeste BMW M3 CRT (Carbon Racing Technology) si exploreaza teritoriul materialelor ultrausoare, pe care BMW le va folosi in noile si specialele modele i3 si i8.

De fapt, BMW M3 CRT combina doua idei. In al doilea rand aminteste de vechiul BMW M3 CSL (o masina foarte rara) si in primul rand arata cam ce materiale vor folosi electricul i3 si hibridul i8, cand vor debuta, peste 2 ani.

BMW M3 CRT art1 BMW M3 CRT   Rar si usor, cea mai exclusivista editie speciala

Normal, M3 CRT va fi preferatul colectionarilor, bavarezii anuntand ca vor produce doar 67 de exemplare. S-a plecat de la versiunea berlina a actualului BMW M3 si la motorul cu upgrade de pe o alta versiune speciala, M3 GTS. Astfel, propulsorul V8 de 4,4 litri produce 450 CP/8.300 rpm si 440 Nm/3.750 rpm.

Materialul folosit la crearea lui M3 CRT este numit CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), dar bavarezii l-au folosit cu masura. Capota este facuta din acest material si este cu 50% mai usoara decat capota standard, din aluminiu, a modelului M3 normal. Acelasi CFRP a fost folosit si la buza spoilerului fata, eleronul spate si scaunele fata. In rest, BMW M3 CRT nu este “golit” de echipamente pentru a fi mai usor, ba chiar este foarte bine echipat.

BMW M3 CRT art2 BMW M3 CRT   Rar si usor, cea mai exclusivista editie speciala

Cu aceste, solutii de reducere a greutatii (vedeti ca nu sunt foarte multe), modelul german a ajuns la o greutate de 1.580 kg, cu circa 45 kg mai usor decat M3-ul normal.

Performante acum: BMW M3 CRT accelereaza pana la 100 km/h in 4,4 secunde si ajunge la o viteza maxima de 290 km/h. Acceleratia este cu 0,5 secunde mai buna decat la berlina, dar cred ca nu cifrele ii vor atrage pe cumparatori, ci raritarea.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.