Ce face o Skoda Octavia de 600 CP?

Se inscrie intr-o competitie tipic americana. Skoda UK a lucrat pana acum la cel mai puternic model din istoria marcii, dar nu pentru a-l oferi la vanzare, ci pentru a-i surprinde pe americani.

Divizia Skoda din Marea Britanie a inscris masina pe care o vedeti la Bonneville Speed Week (13 – 20 august), competitia americana in cadrul careia masinile sunt stoarse de ultimul km/h pe pista de sare. Skoda va participa la aceasta competitie cu speranta de a depasi viteza de 320 km/h. Ar fi prima (si probabil si ultima, pentru mult timp de acum incolo) Skoda care trece de 320 km/h.

Skoda Octavia RS 600 CP Bonneville Ce face o Skoda Octavia de 600 CP?

Masina este a fost o Skoda Octavia RS, al carei motor de 2 litri, turbo, care produce 200 CP in versiune de serie a ajuns la o putere maxima de 600 CP prin modificari de amploare si cu presiunea din turbina mult crescuta. Skoda a inscris masina la categoria “masini de serie cu motoare de 2 litri”. Ma rog, va imaginati cat “de serie” este masina, dar asta e clasificarea americana. Ideea ar fi ca Skoda sa castige aceasta clasa, cel putin asa spera britanicii.

Skoda Octavia RS 600 CP Bonneville 2 Ce face o Skoda Octavia de 600 CP?

N-are rost sa ne interesam cat “tine” motorul asta, nici nu conteaza, pentru ca este special construit pentru Bonneville si atat. Ideea este ca masina sa depaseasca viteza de 320 km/h si sa castige in clasa sa. Iar pentru asta are la dispozitie o linie dreapta de 14 km, la mijloc fiind aproape 2 km (o mila) monitorizati. In acea perioada, masina trebuie sa aiba viteza maxima, pentru ca atunci se inregistreaza rezultatul.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.