Cel mai ieftin diesel sportiv din segmentul compactelor

Astazi am fost la Radacini, sa iau la test noul Chevrolet Orlando, cu care o sa  ma distrez saptamana asta. Si cat am stat eu acolo pentru formalitati, ma uit pe o brosura cu preturile lui Chevrolet Cruze. Stiti ca am testat Cruze si mi-a placut cu motorul de 2 litri turbodiesel si 150 CP.

Ei bine, pentru 2011, Cruze a primit o noua versiune a motorului testat de mine. Asa se face ca exista acum in oferta motorul de 2 litri turbodiesel cu 163 CP si cutie manuala cu 6 trepte (optional are si automata). Va imaginati ca, la 163 CP, motorul asta trage foarte bine, avand in vedere ca Chevrolet Cruze este o berlina de clasa compacta, chiar daca are o greutate de 1,5 tone.

Chevrolet Cruze Cel mai ieftin diesel sportiv din segmentul compactelor

0 – 100 km/h in 8,5 secunde si viteza maxima de 205 km/h suna destul de sportiv, mai ales ca platforma lui Chevrolet Cruze e bine setata. Dar nu asta e ideea principala, nu de-asta am remarcat oferta. Pretul mi-a atras atentia. Asadar, Chevrolet Cruze in echipare LS+ cu acest motor de 2 litri si 163 CP (consum mediu de 5,6 litri/100 km) si cutie de viteze manuala cu 6 trepte are un pret de pornire de 17.275 euro.

E mult? Deloc, mie mi-a atras atentia si am vrut sa vad ce mai gasesc la acest nivel de putere si la acest pret. Nu exista nimic comparabil ca pret. Mai toti ceilalti producatori care au compacte in oferta vin cu asemenea dieseluri cuplate la echipari de top, deci preturi in jurul a 20.000 euro.

Chevrolet Cruze 2 Cel mai ieftin diesel sportiv din segmentul compactelor

De exemplu, Citroen C4 vine cu un diesel de 2 litri si 150 CP, cu cel mai bun nivel de echipare (Exclusive) de la 23.250 euro. Un VW Jetta cu motorul de 2 litri si 140 CP (cel de 170 CP vad ca nu este in oferta) costa de la 21.103 euro (echipare Highline). Noul Ford Focus cu motorul de 2 litri TDCi si 163 CP costa de la 22.750 euro (doar cu noua transmisie Powershift).

Stiam ca o sa ma intrebati de Octavia. Modelul cehilor pleaca de la 18.864 euro, dar cu motorul de 2 litri si 140 CP. Mai aproape ar fi cel de 170 CP de pe Octavia RS, dar deja vorbim de 25.000 euro.

Chevrolet Cruze 3 Cel mai ieftin diesel sportiv din segmentul compactelor

Asadar, ce-i poate sta in fata lui Chevrolet Cruze, cu acest motor, la acest pret? Poate n-am cautat eu bine, daca gasiti oferte similare, scrieti despre ce este vorba in comentarii.

PS: Stiu ca se vor gasi unii care sa spuna ca e reclama. Surpriza! Nu este. Pur si simplu am gasit o oferta care mi se pare excelenta si n-am gasit nici o alta care sa-i stea pe aproape.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.