Dacia Duster “No Limit” – Locul 3 in cursa Pikes Peak!

V-am tinut la curent cu pregatirile si datele despre modelul Dacia Duster “No Limit”, masina de curse (al carei design este chiar foarte spectaculos) facuta special pentru celebra cursa americana Pikes Peak. Renault si Dacia si-au dat tot interesul sa obtina un rezultat bun, la fel si pilotul, Jean-Philippe Dayraut.

Dacia Duster “No Limit” a intrat in cursa la categoria “Unlimited“, cea mai tare clasa, dar e greu sa bati vedetele cursei. Astfel a Dusterul de 850 CP a obtinut un foarte frumos rezultat, terminand cursa pe locul 3.

Dacia Duster No Limit Pikes Peak Dacia Duster No Limit   Locul 3 in cursa Pikes Peak!

Iata si ordinea si timpii primilor 3:

1. Nobuhiro Tajima (Suzuki SX4): 9 minute si 51 secunde. Este un nou record, vechiul (1 secunda peste 10 minute) fiind stabilit tot de el.
2. Rhys Millen (Hyundai RMR PM580): 10 minute si 9 secunde
3. Jean-Philippe Dayraut (Dacia Duster): 10 minute si 17 secunde

Asadar, Dacia Duster “No Limit” a terminat traseul de aproape 20 km, care pleaca de la 2.860 metri si ajunge la 4.300 metri la 26 de secunde de invingator. Invingator care are insa experienta in aceasta cursa si caruia ii plac recordurile.

Cum vi se pare rezultatul pentru o prima participare la cursa din Colorado? Eu zic ca e chiar bine. Desi Dacia anunta ca vrea sa castige, era aproape imposibil cu japonezul acolo..

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.