Dacia Logan cu motor turbo?

Scrie Gandul ca uzina Dacia va incepe productia de motoare turbo (benzina) si, ca urmare, viitoarea Dacia Logan va fi echipata si cu motor turbo, pe benzina.

Chestie cu care eu nu sunt de acord. Da, Dacia va asambla motoare turbo pe benzina, dar asta nu inseamna ca le va monta pe Logan!

De ce? Chiar si viitoarea generatie Logan va fi produsa tot sub umbrela costurilor reduse cat de mult se poate, pentru a iesi un pret de vanzare cat mai mic. Da, masina va avea un design mai placut (cred ca interiorul va fi cel de pe faceliftul lui Sandero), dar din punct de vedere tehnologic se va baza tot pe elemente mai vechi din cadrul grupului Renault. Elemente (platforma, motoare, etc.) deja amortizate.

Dacia Logan 1.2 16v 75 CP Dacia Logan cu motor turbo?Cam la toti producatorii, motoarele turbo de capacitate mica sunt destul de scumpe acum. Asa ca cele dezvoltate de Renault n-au ce cauta pe Dacia decat dupa mai multi ani, in care vor fi deja amortizate si nu vor costa atat de mult ca acum. Pentru ca Dacia nu are voie sa se apropie de nivelul Renault, n-ar avea sens sa permiti canibalizarea unor modele din acelasi grup.

Deci, nu, nu cred ca vom avea motoare turbo pe benzina pe noua generatie Logan. Va fi sigur o infuzie de tehnologie mai noua, dar mai nou fata de ceea ce ofera acum Logan, nu una la nivelul Renault.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.