Ford prezinta cel mai mic motor din gama

Ford mareste familia Ecoboost cu un nou motor. Cel mai mic chiar. De fapt, primul motor (de serie) cu 3 cilindri din istoria Ford.

Noul propulsor  are o capacitate de un litru si va echipa modelele Ford de clasa mica. Desi Ford nu spune exact, cred ca este vorba de Ka, Fiesta si noul B-Max. Noul motor va fi chiar disponibil si in Statele Unite… va imaginati americanii cumparand motor de un litru si cu 3 cilindri?!

Oricum, Ford spune ca nivelul consumului si noxelor vor fi foarte mici, dar inca nu se dau valori. Presupun ca cele mai puternice versiuni vor avea peste 100 CP. Oficialii Ford spun chiar ca noul motor va avea performantele unuia aspirat de 1,6 litri, iar inginerii au facut tot posibilul pentru ca nivelul consumului sa fie cat mai redus.

Ford Fiesta Ford prezinta cel mai mic motor din gama

Noul motor al celor de la Ford va concura cu propulsorul de 0,9 litri al celor de la Fiat, doar ca motorul italienilor are doar 2 cilindri. Iar acest trend nu se va opri aici, tot mai multi producatori vor veni cu motoare mici, turbo, care vor dezvolta puteri convenabile cu un consum scazut. Chiar si BMW pregateste un motor cu 3 cilindri, turbo.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.