Iata noul BMW Seria 1!

O adevarata galerie foto cu noul BMW Seria 1 a fost publicata. E adevarat, nu pe site-ul de presa, dar nici nu cred ca bavarezii sunt straini de aceste poze.

Asadar, ceea ce vedeti este noul BMW Seria 1. A doua generatie a Seriei 1, asteptata de toata lumea, al carei debut oficial va avea loc in aceasta toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Bun, in primul rand sa remarcam ca silueta generala este cam aceeasi. Sunt diferente de dimensiuni, dar vizual seamana mult cu a generatiei trecute. Ce nu seamana insa sunt stopurile si farurile. N-am nici o problema cu stopurile, imi plac (seamana cu cele de pe Citroen DS3), dar am o problema cu farurile. Nu arata bine, sunt inspirate de forma celor de pe BMW Seria 5 GT, dar aici, pe noul Seria 1, ma deranjeaza “ascutimea” aia dinstre interior. Sunt parca putin prea mari, iar unghiul ascutit in care se termina pe interior nu “da” bine.

noul BMW Seria 1 art Iata noul BMW Seria 1!

Abia astept sa vad masina pe “viu”, ca sa-mi pot da seama cum arata in realitate aceste forme si proportii.

Despre interiorul noului BMW Seria 1 nu sunt prea multe de spus, este in stilul actual BMW. Comenzile climatizarii au facut schimb cu cele ale sistemului audio, fiind pozitionate dedesubt, iar display-ul central este acum mai mare. Bineinteles, zona schimbatorului a fost redesenata, pentru ca acolo sunt puse acum si alte comenzi. Si ceasurile de bord arata altfel, si arata bine.

noul BMW Seria 1 art1 Iata noul BMW Seria 1!

Lungimea masinii este mai mare, iar asta va asigura un spatiu mai mare pentru pasagerii locurilor din spate, in vreme ce capacitatea portbagajului a crescut cu 30 litri, ajungand la 360 litri.

Noul BMW Seria 1 va avea in paleta de motorizari noul propulsor de 1,6 litri, turbo, care produce 136 CP pe modelul 116i si 170 CP pe 318i. De asemena, turbodieselul de 2 litri va fi oferit in 3 versiuni de putere: 116 CP, 143 CP si 184 CP.

noul BMW Seria 1 art2 Iata noul BMW Seria 1!

Cum spuneam, BMW nu a publicat deocamda nimic despre noul BMW Seria 1 pe site-ul de presa, dar e clar ca dupa aparitia acestor poze o va face destul de curand. Iar cand o va face, o sa va arat si mai multe poze, plus noi informatii. Asa ca stati pe-aproape.

Sursa: MotorTraffic via Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.