Jaguar XF diesel – 1.313 km cu un plin

De obicei nu prea asociem valorile extrem de mici ale consumului cu berline de clasa mare, chiar daca vorbim de motoare diesel. Ma rog, in ultimul timp diesel-urile sub 3 litri sunt destul de perforamnte si foarte economice, dar chiar si asa, valorile sub 5 litri/100 km nu sunt foarte dese in conditii normale de rulare.

Jaguar se lauda cu o performanta frumoasa la capitolul economie pentru modelul XF cu facelift. Stiti masina, eu zic ca e chiar foarte frumoasa si dupa facelift, cand a ajuns sa arate aproape la fel cu mai-marele XJ.

Odata cu faceliftul, Jaguar a dotat modelul XF cu un nou diesel, unul de 2,2 litri, care produce 190 CP si 450 Nm. Motorul face din Jaguar XF cel mai economic Jaguar din istorie (consum mediu 5,4 litri/100 km), in conditiile in care performantele nu sunt deloc modeste: 0 – 100 km/h in 8,5 secunde si 225 km/h.

Jaguar XF facelift diesel art Jaguar XF diesel   1.313 km cu un plin

Ei, acest Jaguar a fost testat de un sofer independent, care a reusit sa ajunga cu masina de la Birmingham la Munchen cu un singur plin de motorina. Nu va inchipuiti ca rezervorul este unul de peste 100 de litri. Nici gand, Jaguar XF are un rezervor normal, de 64 litri.

Asadar, Jaguar XF facelift a parcurs circa 1.313 km cu 64 litri de motorina, inregistrand un consum de doar 4,95 litri/100 km. Si vorbim despre un model normal, cu specificatiile de serie si cu circa 4.800 km rulati la momentul testului.

Frumos pentru o masina de clasa mare, premium.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.