Noua Toyota Yaris, primele poze oficiale

Iata si noua Toyota Yaris, in versiunea europeana, care va debuta pe piata in a doua parte a acestui an. Nu stiu cum vi de pare voua, mie nu mi se pare in nici un fel la exterior. Exact, este o masina atat de neutra, incat n-ai ce sa spui despre cum arata. Si e vorba de toate Toyotele acum, nu doar de noul Yaris.

Pur si simplu, Toyota face masini pe care le cumperi pentru fiabilitate, tehnologie, pret, ce mai vrei voi, dar nu pentru design. Pentru ca eu n-am intalnit pana acum o Toyota frumoasa (poate doar vechiul Land Cruiser…).

Chiar sunt curios daca exista pasionati Toyota si cum si-ar motiva ei pasiunea, pentru ca intotdeauna m-a mirat aspectul asta.. Esti numarul 1 mondial, stai cel mai bine la fiabilitate, ai tehnologie, bati pe toata lumea la hibrizi, dar formele in care imbraci toate astea sunt atat de sterse incat n-ai ce sa spui despre ele, nu-ti trezesc nici o stare.

Noua Toyota Yaris art1 Noua Toyota Yaris, primele poze oficiale

Sa revenim insa la noul Yaris. Despre exterior v-am lamurit, schimbat fata/spate, dar silueta generala aproximativ la fel. In schimb, interiorul este mult mai inspirat decat cel al generatiei anterioare.

In sfarsit, Toyota a renuntat la tabloul plasat in centrul plansei de bord (si bine ca a disparut mai demult si afisajul digital pe care-l vedeai printr-o lupa). In schimb, tabloul de bord este acum la locul lui, in spatele volanului, cu ceasuri analogice. E chiar un castig, zic eu. Si la fel de important este ca japonezii au renuntat la consola centrala cu acele butoane puse unul sub altul. Nu mi-a placut absolut deloc!

Noua Toyota Yaris art2 Noua Toyota Yaris, primele poze oficiale

Dar! Interiorul noii Toyota Yaris arata surprinzator de bine (avand in vedere ce-a fost pana acum). Display-ul central, liniile in care este incadrat, comezile climatizarii dispuse mai jos, in semicerc, arata in cu totul alt fel fata de banalitatea modelului (inca) actual. Chiar imi place.

Inca nu exista informatii referitoare la motoare, dar cand vor fi disponibile, va spun si ce va avea sub capota noua Toyota Yaris.

Pana atunci, sa vedem ce aveti de zis despre design!

via Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.