Preturile noului Chevrolet Aveo

Prima generatie a modelului Chevrolet Aveo a fost, asa cum sunt convins ca stiti, o oferta excelenta, din punct de vedere al pretului, umbrita insa de faptul ca masina (testata in 2006 de EuroNCAP), n-a obtinut decat o stea si jumatate. Deci, avea un nivel de siguranta foarte scazut, mai scazut decat cel oferit de Dacia (3 stele).

Dar, cum am mai spus-o, Chevrolet a avansat mult in ultimii ani, iar acest an, 2011, este anul de varf, de desprindere totala fata de produsele de pana acum, cele care mai aminteau de vechiul Daewoo.

Chevrolet Aveo art1 Preturile noului Chevrolet Aveo

Chevrolet are acum o gama complet nou si a depasit complexele vechii tehnologii. In postul asta vreau sa va spun despre noul Aveo, mai exact despre pretul masinii asteia, cu versiunile ei in 4 si 5 usi. In primul rand, mie imi place mult mai mult decat vechea generatie. Sigur, nici acum nu ma impresioneaza neaparat spatele versiunii in 4 usi a noului Aveo, dar diferenta este mare.

Chevrolet Aveo art2 Preturile noului Chevrolet Aveo

In plus, compenseaza partea frontala, care este chiar inspirata pentru o masina de clasa mica. Farurile cu fascicule individuale arata mai bine, aduc o nota de personalitate. Iar despre interior, o sa va spun eu cum arata, de fapt, si cat de bine lucrat este, cand voi  testa masina. Pana atunci, la o prima vedere, din poze, imi place. Mai ales tabloul de bord, inspirat evident de la micul Spark, cu turometru analogic si vitezometru digital (doar ca la Spark e invers, vitezometru turometru digital si turometru vitezometru analogic).

Mai multe comenzi, in special cele de pe volan le recunoastem de la modelul Cruze si, da, interiorul noului Aveo arata intr-un fel acum.

Chevrolet Aveo art3 Preturile noului Chevrolet Aveo

Noul Chevrolet Aveo este disponibil cu un motor de 1,2 litri (oferit cu 70 CP si 86 CP), unul de 1,4 litri si 100 CP (care poate fi cuplat la o cutie de viteze automata cu 6 trepte) si unul de 1,6 litri si 115 CP, care, de asemenea, poate fi cuplat la cutia automata cu 6 trepte, pe langa cea manuala cu 5 trepte, oferita standard. NU peste mult timp va veni si un nou turbodiesel de 1,3 litri (il stiti de la Opel).

Sa vedem cum sta la capitolul preturi. Bine de tot. Chevrolet spune ca, in cadrul unei oferte actuale, pretul incepe de la 6.930 euro (TVA si 3 prime de casare incluse), adica 9.630 cu TVA, fara tichete Remat. Mai multe preturi, pentru diferite versiuni, gasiti aici. Ce ma uimeste pe mine este echiparea de serie: 6 airbag-uri, geamuri electrice fata, oglinzi electrice, cruise control cu limitator de viteza, sistem ESC (de control al stabilitatii), control de tractiune, ABS cu sistem de asistenta la franarea de urgenta.

Desigur, va veni si drive testul icon smile Preturile noului Chevrolet Aveo

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.