Renault Koleos facelift

Nu prea am vorbit despre Koleos pe Motorstory, pentru ca n-am avut de ce s-o fac. Asa cum stiti, este singurul SUV al celor de la Renault, facut intr-o vreme in care criza parea ceva de domeniul fantasticului, iar europenii cumparau in nestire SUV-uri. In asemenea conditii, cine nu avea un SUV in gama simtea ca pierde clienti. Si toti s-au grabit sa faca.

Ei, Renault Koleos n-a mers deloc asa cum se astepta Renault. N-am condus masina, dar cei care au facut-o au spus ca le-a placut, nu e nimic in neregula cu ea. Dar vanzarile au fost slabe, mai ales ca Renault s-a intins mult si la pret. Acum, Koleos costa 25.300 euro, cu motorul de 2 litri dCi si 150 CP. Se mai ofera si versiunea de 175 CP a acestui motor si atat.

Renault Koleos facelift art Renault Koleos facelift

Pe de alta parte, Renault anunta astazi ca, in 2010, a vandut circa 70% din productie in afara Europei, in special in America Latina si China. Francezii spun si ca, in primele 4 luni, in Europa, vanzarile au crescut cu 65%. Asa ca se impunea un facelift care sa resusciteze putin vanzarile. Si, spre surprinderea mea, francezii au venit cu un amplu facelift de design pentru Koleos. Unul foarte inspirat, care ii da un cu totul alt aspect, partea frontala fiind complet redesenata. Chiar daca spatele a ramas la fel, Renault Koleos facelift arata mult mai bine. Interiorul a primit schimbari foarte discrete si au aparut noi materiale si tapiterii.

Koleos facelift va fi disponibil cu acelasi diesel de 2 litri, cu 150 CP si 175 CP si un motor pe benzina, de 170 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.