S-a votat: Pneurile de iarna sunt obligatorii

Iarna trecuta a fost cu cantec. Cum s-a spus ca pneurile de iarna vor fi obligatorii, cum au intrat in panica soferii care nu le aveau si imediat preturile au sarit, tipic romanesc de altfel.

Ei, iarna trecuta guvernantii s-au trezit prea tarziu, asa ca au renuntat sa mai oblige soferii sa-si doteze masinile cu asa ceva. Nu mai era timp si era si multa specula printre comercianti.

Pneuri de iarna obligatorii S a votat: Pneurile de iarna sunt obligatoriiAcum insa, in plina vara, legea a fost adoptata. E obligatoriu ca incepand cu iarna care vine sa ai masina incaltata cu pneuri de iarna, de la 1 noiembrie pana la 1 martie. Altfel, amenda minima este de 2.500 lei (!!) si poate ajunge pana la 4.000 lei. De asemnea, se retine si talonul de inmatriculare. Iar daca nu ai pneuri de iarna si ai “norocul” sa derapezi si sa strici ceva (in afara de masina proprie) trebuie sa platesti daunele.

Si s-a mai lamurit o chestie – pneurile all-season sunt acceptate ca fiind (si) pneuri de iarna, deci cei care au asa ceva nu trebuie sa le schimbe, e legal sa mergi cu ele iarna.

Stiti parerea mea, am mai spus-o. In sfarsit, o lege utila si normala. M-am saturat de emotii cand cate un inconstient cu gume de vara, si alea aproape sterse, incepe sa danseze la semafor ca, desi are rosu, nu poate opri. Sau cand il vad disperat, cu rotile blocate, in spatele meu. In toate Europa, lumea a inteles ca pneurile de iarna sunt cu totul altceva iarna si le foloseste. Si se mai stie ca legea e lege.

La noi, doar cei care n-au mers cu pneuri de iarna nu stiu avantajele. Dar nu-i nimic, le vor afla. Sau vor plati.

via Mediafax

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.