Statie de incarcare pentru masini electrice in Bucuresti

Va imaginati voi ca Bucurestiul are deja o prima statie de incarcare pentru masinile electrice?! Am vazut la tv, este la Piata Unirii si azi a fost inaugurarea. Cu politicieni, promisiuni de la Ministrul Mediului, demonstratie pe un Mitsubishi iMIEV..

Da, ma surprinde ca s-a inaugurat atat de repede, partener fiind si Mitsubishi, care vinde modelul electric iMIEV. Statia a costat 36.000 euro, adica exact cat o masina electrica. S-au facut si niste calcule. Stiti cum e treaba, ca sa incarci complet bateriile ai nevoie de 6 ore. Mult, nimeni nu va sta chiar atat in magazin la Unirii. Partea buna este ca o incarcare aproape completa, adica pentru 100 km, costa maxim 6 lei, exact cat un litru de benzina.

Citroen C Zero Statie de incarcare pentru masini electrice in Bucuresti

Ce sa zic, e ok ca avem asa ceva, pentru ca atata timp cat nu ai prize si in locuri publice, oamenii nu vor cumpara masini electrice. Pe de alta parte, am spus-o de o gramada de ori, nimeni nu va da 36.000 euro pe o masina de clasa mini, cu maxim 160 km autonomie. Bine, doar vreun excentric ecologist si un minister care o cumpara din bani publici, mai mult pentru imagine.

Citroen C Zero bord Statie de incarcare pentru masini electrice in Bucuresti

In rest, cred ca singurele masini electrice care circula acum in Bucuresti sunt cele doua de drive-test, de la Citroen (C-Zero, 36.642 euro) si Mitsubishi (iMIEV, 36.640 euro).

Deci priza de la Unirii nu va fi deloc aglomerata icon smile Statie de incarcare pentru masini electrice in Bucuresti

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.