Topul marcilor de care nemtii sunt cei mai multumiti

Am vazut care sunt masinile pe care francezii le apreciaza cel mai mult, ca proprietari, acum sa vedem ce spun nemtii despre masinile lor. Iar acest top JD Power pentru piata germana este si cel mai relevant, pentru ca nemtii sunt cam cei mai pretentiosi clienti din Europa, la capitolul masini.

Criteriile de evaluare le gasiti in articolul despre piata franceza, nu mai repet acum. Ideea este ca, per ansamblu, indicele de satisfactie al clientilor germani fata de masinile pe care le conduc a scazut, pe fondul scaderii factorului “calitate si fiabilitate” cu 9 procente.
Poate va surprinde, dar marca de pe primul loc in topul celor de care nemtii sunt foarte multumiti nu este germana, ci… suedeza. Volvo. Suedezii au reusit sa-i impresioneze cumva pe proprietarii germani, in asa fel incat Mercedes, BMW si Audi n-au reusit sa ajunga pe primul loc.

Iata si clasamentul:

JD Power general Germania Topul marcilor de care nemtii sunt cei mai multumiti

Sa discutam acum si despre Dacia. In cazul pietei franceze este pe locul 8. Si la nemti sta destul de bine, pe locul 10, inaintea Ford, VW, Seat, Porsche, Renault, Opel etc.

In topul pe segmente, Dacia Logan sta si mai bine, pe locul 2 in clasa mica, dupa Mazda2 si inaintea Mini.

JD Power clase Germania Topul marcilor de care nemtii sunt cei mai multumiti

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.