Cele mai fiabile masini second hand

Cand cumperi o masina second hand, in mod sigur te intereseaza cat se poate de mult cat de fiabila este respectiva masina. Pentru ca, la cam orice masina noua, in primii 3 ani sunt putine sanse sa ai probleme. Adevarata fiabilitate se vede dupa 3 ani de folosire si peste 100.000 km parcursi.

Pe acest principiu este facut si studiul urmator, initiatorii fiind revista britanica What Car? si Warranty Direct. S-au luat in calcul circa 50.000 de masini cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani. Surpriza sau nu, marcile europene au cele mai multe probleme, dar sunt si cele mai ieftin de reparat. Pe de alta parte, marcile japoneze si coreene conduc detasat in clasamentul fiabilitatii.

Service Cele mai fiabile masini second hand

Masinile europene si cele asiatice sufera de probleme diferite. In vreme ce europenele au in special probleme la sistemul electric, cele asiatice au in special probleme cu suspensiile.

Iata si tabelele britanicilor. Primul ne arata cele mai fiabile marci, dar si cele mai putin fiabile marci, impreuna cu sansele de a avea o problema tehnica pe parcursul a 12 luni.

Cele mai fiabile masini Cele mai fiabile masini second hand

Iata si rezultatele complete ale tuturor marcile care au intrat in studiu.

Cele mai fiabile masini second hand tabel complet Cele mai fiabile masini second hand

Ce sa zic… primele 10 locuri nu au nici o marca europeana printre ele icon smile Cele mai fiabile masini second hand Iar studiul a fost facut in Europa, de britanici, aceeasi care vad ca si-au pus marcile pe ultimele locuri.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.